Modoratör
Efsanevi Üye
Demokrasi en iyi yönetim biçimi midir?
Demokrasi günümüzde anlamı ve tarihi bilinmeksizin çok fazla övülmektedir ve en iyi yönetim biçimi olarak gösterilmektedir.
Demokrasinin amacı nedir?
Bu teoriye göre demokrasi, halkın tamamını değil olabildiğince büyük kısmını memnun etmeye çalışır. Amacı herkes değil mümkün olduğunca çok kişiyi memnun etmektir. Dolayısıyla gerçek hayatta uygulanması en mümkün teoridir.
Sokrates neden demokrasiden nefret ediyor?
Sokrates neden demokrasiden nefret ediyor?
Sokrates, az sayıda insanın, yegane oy verme yetkisine sahip grup olması gerektiğine inanmıyordu. Sokrates, oy verme yetkisinin sadece ve sadece verecekleri oy ile ilgili mantıklı bir biçimde ve oldukça derin bir şekilde düşünmüş olanlara verilmesi gerektiğini düşünüyordu.
En iyi yönetim biçimi nedir?
En iyi yönetim biçimi nedir?
halkın önemsendiği yönetenlerin değil yurtta ve cihanda yaşayanların kutsandığı halkın değil yönetenlerin tasarruf ettiği. patronlarla olduğu kadar çalışanlarlarda iyi ilişkiler olan ve çıkarların gözetildiği yönetim şeklidir.
En iyi yönetim biçimi nedir felsefe?
Aristoteles'e göre iyi yönetimler; monarşi, aristokrasi ve cumhuriyet'tir. Ancak bu iyi yönetim biçimleri mutlak değildir. Bunlar zamanla yozlaşarak her birinin bozulmuş bir hali olan kötü yönetimlere yani; tİranlık, oligarşi ve demokrasi'ye dönüşürler.
Demokrasi anlayışı ilk kez hangi toplumda ortaya çıkmıştır?
Atina devlet yönetimi, antik çağın bilinen ilk demokrasisi ve belki de en önemlisidir. Diğer Yunan şehirleri de demokrasi yönetimi kurmalarına rağmen ya Atina modelini seçmemişler ya da istikrarı sağlayamamışlardır. Bilinen ilk doğrudan demokrasi denemesidir.
Temsili demokrasi nasıl uygulanır?
Temsili demokrasi nasıl uygulanır?
Temsili demokrasi, sınırları belirli bir alan içinde bulunan bireylerin, kendi iradeleriyle seçtikleri bir temsilci veya temsil grubunun aracılığıyla siyasi fikirlerini ve görüşlerini belirtmesi durumu.
Demokrasiye uygun davranışlar ne demek?
Demokrasiye uygun davranışlar ne demek?
Herkese eşit haklar ve fırsatlar sunmak, alınacak kararlarda çoğunluğun isteklerine uygun kararlar almak, herkesin görüşlerine saygı duymak, demokrasi kavramı için en önemli durumlar olarak karşımıza çıkar.
Temel demokrasi nedir?
Demokrasinin babasi kimdir?
Kleisthenes 507'de halkın desteğiyle iktidarı ele geçirdi ve demokratik reformları yürürlüğe koydu.
Sokrat neden ölüme mahkum edildi?
Sokrat neden ölüme mahkum edildi?
Sokrates'in Ölümü, Fransız ressam Jacques-Louis David'in 1787 yılında yaptığı bir yağlı boya tablodur. Bazı Atinalılara karşı düşüncelerini ifade etmesi ve gençlerin ahlakını bozma suçlamaları sonucunda baldıran zehri içirilerek ölüme mahkûm edilen Yunan filozof Sokrates'in ölüm sahnesini temsil eder.
En iyi yönetim şekli cumhuriyettir ne demek?
En iyi yönetim şekli cumhuriyettir ne demek?
Cumhuriyet, hükûmet ya da devlet başkanının, halk tarafından belli bir süre için ve belirli yetkilerle seçildiği yönetim biçimidir. Egemenlik hakkının belli bir kişi veya aileye ait olduğu monarşi ve oligarşi kavramlarının karşıtıdır.
İyi yönetim ne demek?
İyi Yönetim, şeffaflık, adillik, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri çerçevesinde paydaşlara tam ve doğru verinin zamanında sağlanarak doğru kararlar alınmasına destek olan ve uygulamaları hedeflere uyum ve performans açısından gözeten, sorumluları belli olan bir yönetim şeklidir.
Oligarşik yönetim ne demek?
Oligarşi, küçük ve ayrıcalıklı bir grubun iktidarda olduğu yönetim şeklidir. Oligarşinin üyesi ya da destekçisi olan kişi ya da grupları tanımlamak için "oligark" terimi kullanılır.