Son Konular

Denetci kat maliki degilse ne olur?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Denetçi kat maliki değilse ne olur?

Kanuna göre denetçi veya denetim kurulunun kat malikleri arasından seçilmesi gerekiyor. Buna göre yönetim planına bakmadan, denetçi veya denetim kurulu kat malikleri arasından seçiliyor, bu durum yönetim planı ile değiştirilemiyor.

Site yönetimi denetçi aidat öder mi?

Denetçi Aidat Öder mi? Yönetici ve denetçiler, yönetim planında yazanlara ve kat maliklerinin yaptığı toplantılar neticesinde alınan kararlara bağlı olarak aidat ödememe hakkına sahip olabilirler.

Site yönetiminde kimler denetçi olabilir?

Site yönetiminde kimler denetçi olabilir?
Şayet yönetim planında yöneticinin kat malikleri arasından seçileceğine dair bir hüküm yok ise yönetici dışardan biri olabilir. Ancak denetçi veya denetim kurulu sadece bağımsız bölüm malikleri arasından seçilir. Sizin olayınızda bağımsız bölüm malikinin eşi denetçi olarak seçilmiş.

Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?

Kat maliki olmayan denetçi olabilir mi?
Kat mülkiyetine tabi yapılarda yönetici bağımsız bölüm maliki olmayabilir. Şayet yönetim planında yöneticinin kat malikleri arasından seçileceğine dair bir hüküm yok ise yönetici dışardan biri olabilir. Ancak denetçi veya denetim kurulu sadece bağımsız bölüm malikleri arasından seçilir.

Site yönetiminde kimler aidat ödemez?

Yasalarımız bir çok ödeme yükümlülüğünde istisnalar getirmiş olsa da aidat konusunda böyle bir ayrımcılık yoktur. Dolayısıyla kat malikleri veya kiracıların hepsi aidat ödemek zorundadır.

Apartman denetçisi ücret alır mı?

Site genel kurulu kararlaştırmışsa denetçi ücret alır. Ancak genel kural olarak denetçilik ücretsizdir.

Site yönetiminde denetçi olmak zorunda mı?

Site yönetiminde denetçi olmak zorunda mı?
Ana gayrimenkulün bağımsız bölüm sayısı kaç olursa olsun denetici bulundurma zorunluluğu yoktur. Yönetim planlarında belirtilmişse Kat malikleri kurulu kendi arasından SAYI ve ARSA PAYI çoğunluğu ile seçecekleri denetici veya denetçiler vasıtası ile denetim görevini yerine getirir.

Denetçi kat maliki değilse, genel olarak hukuka uygun olmadığı için sıkıntıların olabileceğini belirtmek isterim. Kanuna göre, denetçi veya denetim kurulu genelde kat malikleri arasından seçilmelidir. Bu kurala yönetim planıyla da müdahale edilemez.

Denetçi ya da denetim kurulu genelde bağımsız bölüm malikleri arasından seçilir. Eğer yönetim planında yönetici dışarıdan biri olabilecekse de, denetçi veya denetim kurulu sadece bağımsız bölüm malikleri arasından seçilir.

Denetçi aidat ödemesi konusunda genel kural olarak ücretsiz olarak hizmet verir. Ancak, eğer site genel kurulu özel bir karar alırsa denetçi ücret alabilir.

Site yönetiminde denetçi bulundurma zorunluluğu olmayabilir, ancak yönetim planında belirtilmişse kat malikleri kurulu kendi arasından denetçiyi seçebilir.

Sonuç olarak, sitenin yönetiminde denetçi veya denetim kurulu seçilmesi gerekiyorsa, genelde bu kişilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçilmesi önemlidir. Ayrıca, denetçinin genelde ücretsiz hizmet verdiği ancak site genel kurulunun özel bir karar alması durumunda ücret alabileceğini de unutmamak gerekir.

Bayramdan bir onceki gune ne ad verilir?

Mimar Sinanin bilime katkilari nelerdir?

1. Konular

1. 1.282.872
  2. Mesajlar

1. 1.683.746
  3. Kullanıcılar

1. 32.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt