Son Konular

Denetci nedir bilgisayar?

TikTok sablon ne demek?

7 kule oyunu nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-225

Denetçi nedir bilgisayar?

Denetçi, müşteri işletmeye ait tüm bilgiler arasından denetimin amaçlarına ve hedeflerine yönelik bilgileri ve kayıtları incelemek isteyecektir. Bugün, birçok büyük işletmenin geçmiş yıllara ve cari yıla ait tüm kayıtları merkezi olarak yönetilen anabilgisayar (mainframe) sistemlerinde saklanmaktadır.

Bilgisayar destekli denetim teknikleri nelerdir?

Bilgisayar destekli denetim teknikleri nelerdir?
Bilgisayar destekli denetim teknikleri (BDDT), denetçiye, denetimin verimliliğini ve etkinliğini arttırma olanağını sunan bilgisayar destekli araç ve tekniklerdir9. BDDT, uygulama kontrollerinin test edilmesinde denetçiye yardımcı olmaktadır (Messier, 1997: 247).

Genelleştirilmiş denetim yazılımı ne demektir?

GENELLEŞTİRİLMİŞ DENETİM YAZILIMLARI GDY, denetçilerin gereksinim duyduğu belirli bilgi işleme fonksiyonlarını yerine getirmek için düzenlenmiş bilgisayar program veya programları dizisidir (Erdoğan,2006:170;174-175). GDY, genel amaçlı denetim yazılımları olup, bilgi aktarımlarını ve veri analizlerini içermektedir.

Bütünleşik test tekniği ne demek?

Bütünleşik test tekniği ne demek?
Müşteri programlarına eklenen ve gerçek datanın denetçiler tarafından test edilebilmesine imkan veren yazılımlardır. Bütünleşik test tekniği (Integrated Test Facility) ile denetçi, işletme uygulama programlarının mantığını ve kontrollerini tüm muhasebe bilgi sistemini içerecek biçimde test edebilir.

IT Audit ne is yapar?

Bilgi teknolojileri (BT) denetimini tanımlamak gerekirse; "bir işletmenin veya organizasyonun bilgi teknoloji sistemleri, sistemlerin yönetimi ve operasyonları ile bunlarla ilişkili süreçlerin denetlenmesidir" diyebiliriz.

Luca denetim nedir?

Luca denetim nedir?
LUCA DENETIM programı, denetim süresince yapılan tüm çalışmaları içe- risinde bir bütün halinde barındıran ve yapılan işlemlerin takibini sağlayan bir uygulamadır.

Cap denetim programı nedir?

CAP, denetim süresince yapılan tüm çalışmaları içerisinde bir bütün halinde barındıran ve yapılan işlemlerin takibini sağlayan bir denetim yazılımı olup Futurecom Bilişim Hizmetleri ve Danışmanlık A.Ş. tarafından geliştirilmiştir.

Denetçinin bilgisayar üzerinde yaptığı işlemler oldukça önemli ve detaylıdır. Denetçi, müşteriye ait tüm bilgiler arasından denetimin amaçlarına ve hedeflerine yönelik bilgileri ve kayıtları incelemekle görevlidir. Büyük işletmelerde genellikle geçmiş yıllara ve cari yıla ait tüm kayıtlar merkezi olarak yönetilen anabilgisayar sistemlerinde saklanmaktadır.

Bilgisayar destekli denetim teknikleri, denetçilere denetimin verimliliğini ve etkinliğini arttırmada yardımcı olan araç ve tekniklerdir. Bu teknikler sayesinde uygulama kontrollerinin test edilmesi ve denetim süreçlerinin daha verimli bir şekilde yönetilmesi mümkün olmaktadır.

Genelleştirilmiş denetim yazılımları (GDY), denetçilerin belirli bilgi işleme fonksiyonlarını yerine getirmelerine yardımcı olmak üzere düzenlenmiş bilgisayar programlarıdır. Genel amaçlı denetim yazılımları olan GDY'ler, bilgi aktarımlarını ve veri analizlerini içermektedir.

Bütünleşik test tekniği ise müşteri programlarına eklenen ve gerçek datanın denetçiler tarafından test edilebilmesine olanak sağlayan yazılımlardır. Bu teknik sayesinde denetçiler, işletme uygulama programlarının mantığını ve kontrollerini tüm muhasebe bilgi sistemini kapsayacak şekilde test edebilirler.

IT Audit ise bir işletmenin veya organizasyonun bilgi teknoloji sistemleri, sistemlerin yönetimi ve operasyonları ile ilişkili süreçlerin denetlenmesi işlemidir. Luca denetim programı ise denetim süresince yapılan tüm çalışmaları içinde bir bütün olarak barındıran ve yapılan işlemlerin takibini sağlayan bir uygulamadır.

Cap denetim programı ise denetim süresince yapılan tüm çalışmaları içinde bir bütün olarak barındıran ve yapılan işlemlerin takibini sağlayan bir başka denetim yazılımıdır. Futurecom Bilişim Hizmetleri ve Danışmanlık A.Ş. tarafından geliştirilmiştir. Bu programlar denetim süreçlerini daha düzenli ve etkin bir şekilde yönetmeye yardımcı olmaktadır.

Geri
Üst Alt