- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -225
Denetçi nedir bilgisayar?
Denetçi, müşteri işletmeye ait tüm bilgiler arasından denetimin amaçlarına ve hedeflerine yönelik bilgileri ve kayıtları incelemek isteyecektir. Bugün, birçok büyük işletmenin geçmiş yıllara ve cari yıla ait tüm kayıtları merkezi olarak yönetilen anabilgisayar (mainframe) sistemlerinde saklanmaktadır.Bilgisayar destekli denetim teknikleri nelerdir?
Bilgisayar destekli denetim teknikleri nelerdir?Bilgisayar destekli denetim teknikleri (BDDT), denetçiye, denetimin verimliliğini ve etkinliğini arttırma olanağını sunan bilgisayar destekli araç ve tekniklerdir9. BDDT, uygulama kontrollerinin test edilmesinde denetçiye yardımcı olmaktadır (Messier, 1997: 247).
Genelleştirilmiş denetim yazılımı ne demektir?
GENELLEŞTİRİLMİŞ DENETİM YAZILIMLARI GDY, denetçilerin gereksinim duyduğu belirli bilgi işleme fonksiyonlarını yerine getirmek için düzenlenmiş bilgisayar program veya programları dizisidir (Erdoğan,2006:170;174-175). GDY, genel amaçlı denetim yazılımları olup, bilgi aktarımlarını ve veri analizlerini içermektedir.Bütünleşik test tekniği ne demek?
Bütünleşik test tekniği ne demek?Müşteri programlarına eklenen ve gerçek datanın denetçiler tarafından test edilebilmesine imkan veren yazılımlardır. Bütünleşik test tekniği (Integrated Test Facility) ile denetçi, işletme uygulama programlarının mantığını ve kontrollerini tüm muhasebe bilgi sistemini içerecek biçimde test edebilir.
IT Audit ne is yapar?
Bilgi teknolojileri (BT) denetimini tanımlamak gerekirse; "bir işletmenin veya organizasyonun bilgi teknoloji sistemleri, sistemlerin yönetimi ve operasyonları ile bunlarla ilişkili süreçlerin denetlenmesidir" diyebiliriz.Luca denetim nedir?
Luca denetim nedir?LUCA DENETIM programı, denetim süresince yapılan tüm çalışmaları içe- risinde bir bütün halinde barındıran ve yapılan işlemlerin takibini sağlayan bir uygulamadır.