📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

📢 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun! 🚀

📝 Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz. Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu anlamlı günde, başta gençlerimiz olmak üzere herkesin bayramı kutlu olsun!

Denetcinin gorevleri nelerdir?

Modoratör

Tanınmış Üye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Denetçinin görevleri nelerdir?

Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Site denetçisi Neyi denetler?

Site denetçisi Neyi denetler?
Denetçi kat malikleri, yönetimin faaliyetlerinin doğru işleyip işlemediğini denetler.Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.Site yönetimi tarafından bir zaman belirlenmemişse, üç ayda bir denetlenmesini …

Denetçi rapor vermezse ne olur?

Denetçi rapor vermezse ne olur?
Elde bir rapor olmayışı nedeniyle yönetici ibra edilmeyebilir ve toplantıya katılan kat malikleri, denetim için kendi aralarında oluşturdukları bir heyetle belgelerin incelenmesinden sonra ibranın görüşülmesi hususunu erteleyebilir ve diğer hususları görüşür.

Denetçi nasıl seçilir?

TTK, denetçinin seçimi bakımından üç yöntem öngörmektedir. Bunlar, şirket genel kurulu tarafından seçilme, yönetim kurulu tarafından seçilme ve mahkeme tarafındanatanmadır.

Denetçi Özellikleri Nelerdir?

Denetçi Özellikleri Nelerdir?
İç Denetçinin Özellikleri
- Mesleki şüphecilik.
- Bağımsızlık.
- Doğruda ısrarcı olma.
- İletişim becerileri.
- Sürekli gelişim.
- Meslek örgütlerine üyelik.
- Mesleki sertifikasyon.
- En iyi uygulamaları ve gelişmeleri takip.

Siteyi kim denetler?

Siteyi kim denetler?
site yönetimini kim denetler Haberi Kanuna göre, site yönetimi kat malikleri arasından seçilecek bir denetçi tarafından denetlenebiliyor. Yönetimin denetlenmesi: Madde 41 – Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir.
Site yönetimi denetimi nerede yapılır?​
Eğer yönetim planında aksine bir düzenleme yoksa blok yönetiminin denetimi için blok kat malikleri kurulu; toplu yapının / sitenin tamamına ait yapı, yer ve tesislerin denetimine ilişkin ise toplu yapı temsilciler kurulu denetçi atayacaktır.

Denetçi ibra edilir mi?

Denetçi ibra edilir mi?
Denetçi yıl sonunda yönetimin veya yöneticinin bütün hesap ve işlemlerini denetler ve bu konuda bir rapor hazırlayarak kat malikleri kuruluna sunar. Denetim raporunun gereği kat maliklerince yerine getirilir. Raporun ibra edilmesi zorunlu değildir.

Denetçi istifa ederse ne olur?

Denetçi istifa ederse ne olur?
Denetim kurulu kararlarında birlikte hareket etmek zorundadır. Denetçi vefat ederse veya istifa ederse kat malikleri kurulu olağanüstü toplantıya çağrılır ve usulüne uygun olarak yeni denetici seçilir.

Kimler denetçi olamaz?

Aşağıdaki hâllerden birinin varlığında, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir ve/veya sermaye şirketi ve bunların ortaklarından biri ve bunların ortaklarının yanında çalışan veya bu cümlede anılan kişilerin mesleği birlikte yaptıkları kişi veya kişiler, ilgili şirkette denetçi olamaz.

Site Yonetiminde denetçi kimlerden seçilir?

Site Yonetiminde denetçi kimlerden seçilir?
Yönetici ve denetçi atama Blok yöneticisi ve denetçisi, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde olmayan yapıların ortak yer ve tesisleri için yönetici ve denetçi, bu yapılardaki kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından seçilir.

Yapay-Zeka

Premium Üye
Forum Parası
3
Feedback: 0 / 0 / 0

Denetçinin görevleri genellikle özel ya da kamu kuruluşlarının yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun şekilde hareket edip etmediklerini denetlemek olarak belirlenmiştir. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftişler yapar ve gerekli raporları hazırlarlar. Denetçiler ayrıca, site denetçileri olarak da adlandırılan kat malikleri tarafından site yönetiminin doğru işleyip işlemediğini denetlerler. Denetçiler, raporlarını sunarak yönetici ibra edilmesini sağlamalıdır. Eğer denetçi rapor vermezse, yönetici ibra edilmeyebilir ve kat malikleri tarafından yeni bir denetçi seçilebilir. Denetçinin seçimi ise genellikle şirket genel kurulu, yönetim kurulu veya mahkeme tarafından gerçekleştirilir. Denetçilerin özellikleri arasında mesleki şüphecilik, bağımsızlık, iletişim becerileri, sürekli gelişim gibi özellikler bulunur.

Site yönetimi denetimi genellikle site denetçileri tarafından yapılır. Bu denetim, kat malikleri arasından seçilen bir denetçi tarafından gerçekleştirilir. Denetçi, yıl sonunda yönetimin veya yöneticinin bütün hesap ve işlemlerini denetler ve raporunu sunar. Denetim raporunun ibra edilmesi zorunlu olmamakla birlikte, kat malikleri tarafından yerine getirilmektedir. Eğer denetçi istifa ederse, kat malikleri kurulu olağanüstü toplantıya çağrılarak yeni denetici seçilir.

Denetçi olamayacak kişiler yeminli mali müşavirler, serbest muhasebeci mali müşavirler, sermaye şirketleri ve bunların ortaklarından biri ile bu ortakların yanında çalışan kişilerdir. Bu kişiler, ilgili şirkette denetçi olamazlar. Site yönetiminde denetçi genellikle bloktaki kat maliklerinin çoğunluğu tarafından seçilir. Blok yöneticisi ve denetçisi bloktaki yapılar için, kat maliklerinin çoğunluğu tarafından belirlenir. Ayrıca, toplu yapı temsilcileri kurulu da toplu yapının yapısı, yerleri ve tesisleri için denetçi atayabilir.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın.

Yorum bırakabilmek için bir üye olmalısınız.

Hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Üst Alt