Modoratör
Efsanevi Üye
Denetim hangi başlıklar altında yapılır?
Denetim kanıtları türlerine göre fiziki, sözlü, belgeye dayanan ve analitik olmak üzere dört başlık altında gruplandırılabilir: Fiziki Kanıtlar: Genellikle kişilerin ve olayların gözlemlenmesi ya da varlıkların incelenmesi yoluyla elde edilmektedir.
Denetim amaçları nelerdir?
Denetim amacının hedefi, mali tabloların doğru ve adil görünümünü oluşturmak ve ifade etmektir ve Mali Tabloların önemli yanlışlıklardan arınmış olduğuna dair güvence elde etmek için denetim yapılır.
Denetim nasıl yapılır?
İşletmelerdeki ekonomik faaliyetler ve olaylara ilişkin açıklanan bilgiler önceden belirlenen kriterlere uyuyor mu diye araştırılır. İşletmelerin kriterlere uyduğu belirlenerek raporlama yapılır. Denetim kapsamında ekonomik faaliyetler ve kanıtlar tarafsız bir şekilde toplanır.
Denetim sürecinin aşamaları nelerdir?
Denetim sürecinin aşamaları nelerdir?
Denetim Süreci
- I. PLANLAMA. A. Denetim evreninin tanımlanması (ve dönemsel olarak güncellenmesi) B.
- II. DENETİMİN YÜRÜTÜLMESİ A. Ön çalışma ve bireysel çalışma planı
- III. RAPORLAMA. A. Denetim raporunun hazırlanarak Rektör'e sunulması
- IV. DENETİM SONUÇLARININ İZLENMESİ A. Denetim sonuçlarının izlenmesi.
Denetim hedefi ne demek?
Denetim hedefi ne demek?
Genel Olarak İşlemlere İlişkin Denetim Hedefleri: a) Var olma (Gerçeklik): Kaydedilen işlemlerin gerçekleşmiş olmasıdır. b) Tamlık (Bütünlük): Mevcut işlemlerin kaydedilmesidir. c) Doğruluk: Kaydedilen işlemlerin doğru tutarlarda gösterilmesidir.
Denetim döngüsü yaklaşımı nedir?
İşlem döngüsü yaklaşımı ise denetçinin denetime konu olan finansal tablo kalemlerini birbiriyle ilgili işlemleri birlikte inceleyecek şekilde bölümlere ayırarak denetlemesidir.
Idari denetim türleri nelerdir?
İdari Denetim: 3 yolu vardır; Genel İdari Denetim: Hiyerarşi ve idari vesayet denetimidir. Özel İdari Denetim: Devlet Denetleme Kurulu, Sayıştay vb. örgütler yoluyla yapılan denetim türüdür. Ombudsmanlık Denetimi: Kamu Denetçiliği Kurumunca yapılan denetim yoludur.