Modoratör
Yeni Üye
Denetim hizmetleri ne iş yapar?
Denetim, bir kuruluşun mali kayıtlarının ve şirket tarafından gerçekleştirilen finansal işlemlerin gerçeği yansıtacak şekilde belgelendiğinin kontrol edildiği bir süreçtir. Denetim uzmanı ise, belirtilen görevler kapsamında firma denetimini gerçekleştirmekle sorumludur.
Denetçi olmak için hangi bölüm?
Denetçi olmak için hangi bölüm?
İç denetçi olmak isteyenlerin öncelikle üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden ya da Mühendislik Fakültesinden mezun olması gerekiyor. Üniversite mezunu olmayan kişilerin herhangi bir firmada iç denetçi olarak görev alması mümkün değildir.
Iç denetimi kim yapar?
İç Denetim Sorumluları; Kanuna göre, iç denetim iç denetçiler tarafından yapılır. Kamu idarelerinin yapısı ve personel sayısı dikkate alınmak suretiyle, ç Denetim Koordinasyon Kurulunun uygun görüşü üzerine, doğrudan üst yöneticiye bağlı iç denetim birimi başkanlıkları kurulabilir.
Banka iç denetçisi ne iş yapar?
Banka iç denetçisi ne iş yapar?
Tüm birimler ile ortaklıklardaki faaliyetlerin; iç kontrol sistemi aracılığıyla, verimli ve etkin olarak sürdürülmesini, banka varlıklarının korunmasını, uygulamaların, banka içi ve genel mevzuata uyumunu, söz konusu faaliyetler çerçevesindeki banka içi iletişim kanallarının etkinliğini, muhasebe ve finansal raporlama …
Deloitte audit ne iş yapar?
Deloitte Audit olarak bilinen yaklaşımımız, müşterilerimizin faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde anlamamızı gerektiren yenilikçi, teknolojik, faaliyet odaklı ve tüm yılı kapsayan bir denetim yaklaşımıdır. Müşterilerimize, yüksek kaliteli ve risk azaltıcı denetim hizmetleri sunmaktayız.
Iç denetçi sertifikası nasıl alınır?
Iç denetçi sertifikası nasıl alınır?
Sertifikalı iç denetçi olmak için ne gerekir? Sertifikalı iç denetçi olmak için kurumların sunduğu sertifika eğitimlerinden faydalanarak sertifikalı İç Denetçi "CIA" sınavına katılmanız gerekmektedir. Sertifika hazırlık süreci öğrenmek gerekir. İhtiyaç duyulan eğitimler araştırılmalıdır.
Belediyelerde iç denetimi kim yapar?
Ülkemizde yerel yönetimler için iç denetim, 5393 sayılı Belediye Kanunu ve atıfta bulunduğu 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda yeni bir müessese olarak düzenlenmiş olup yeni sistem çerçevesinde iç denetim faaliyeti, idarelerin üst yöneticileri tarafından atanan iç denetçiler tarafından ifa edilecektir …