Modoratör
Efsanevi Üye
Denetim komisyonu kaç kişiden oluşur?
Madde 22 — İl ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde, her yılın Ocak ayı toplantısında meclis, üyeleri arasından gizli oyla üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur.
Bir belediye meclis üyesi istifa ederse yerine kim gelir?
Madde 28 – İl genel meclisi üyeliklerinde, herhangi bir sebeple boşalma olduğu takdirde vali, belediye meclisi üyeliklerinde boşalma olduğu takdirde ise, belediye başkanı beş gün içerisinde meclise katılacak yedek üyelerin adını yetkili seçim kurulundan sorar ve üçgün içerisinde adı bildirilen üyeyi davet eder.
Belediye Meclis Üyeliği hangi hallerde düşer?
Belediye Meclis Üyeliği hangi hallerde düşer?
"Meclis üyeliğinin sona ermesi" başlıklı 29 uncu maddesinde; "Meclis üyeliği, ölüm ve istifa durumunda kendiliğinden sona erer. Meclis üyeliğinden istifa dilekçesi belediye başkanlığına verilir ve başkan tarafından meclisin bilgisine sunulur.
Belediye Meclis Komisyonları nasıl oluşturulur?
5393 sayılı Kanunun 24 üncü maddesine göre; Belediye meclisi, üyeleri arasından en az 3 en fazla 5 kişiden oluşan ihtisas komisyonları kurabilir. Komisyonların bir yılı geçmemek üzere ne kadar süre için kurulacağı aynı meclis kararında belirtilir.
Belediye meclis üyelerini kim görevden alır?
Madde 29- Meclis üyeliği, ölüm ve istifa durumunda kendiliğinden sona erer. Meclis üyeliğinden istifa dilekçesi belediye başkanlığına verilir ve başkan tarafından meclisin bilgisine sunulur.
Belediye meclis üyesinin görevine kim son verir?
Belediye meclis üyesinin görevine kim son verir?
Özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya üç birleşim günü veya bir yıl içinde yapılan toplantıların yarısından fazlasına katılmayan üyenin üyeliğinin düşmesine, savunması alındıktan sonra üye tam sayısının salt çoğunluğu ile belediye meclisi tarafından karar verilir. 12- Meclis Üyeliği Görevi Ne Zaman Sona Erer?
Belediye Komisyonları nelerdir?
Büyükşehir belediyelerinde İmar ve bayındırlık komisyonu, çevre ve sağlık komisyonu, plân ve bütçe komisyonu, eğitim, kültür, gençlik ve spor komisyonu ile ulaşım komisyonunun kurulması zorunludur.
Denetim Komisyonu nedir?
Denetim komisyonu, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşur. Komisyona üye seçiminde ihtisas komisyonlarına üye seçimindeki usul ve esaslar uygulanır. Denetim komisyonu kendi arasından bir başkan, bir başkan vekili seçer.
Belediyelerin denetimini kim yapar?
Belediyelerin denetimini kim yapar?
İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılır. Ayrıca, belediyenin malî işlemler dışında kalan diğer idarî işlemleri, hukuka uygunluk ve idarenin bütünlüğü açısından İçişleri Bakanlığı tarafından da denetlenir.
Ihtisas komisyonu üyelerini kim seçer?
Komisyona üye seçiminde ihtisas komisyonlarına üye seçimindeki usul ve esaslar uygulanır. Denetim komisyonu kendi arasından bir başkan, bir başkan vekili seçer. Denetim komisyonu üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve katılanların salt çoğunluğu ile karar alır.
Büyükşehir Belediyesi ihtisas komisyonları kaç kişiden oluşur?
Büyükşehir belediyeleri için ise 5216 sayılı Kanunun 15 inci maddesiyle ihtisas komisyonlarının üye sayısı en az 5 en fazla 9 kişi olarak belirlenmiştir. İhtisas komisyonları, her siyasî parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlanması suretiyle oluşturulur.
Hangisi büyükşehir belediyelerinde kurulması zorunlu ihtisas komisyonları?
Hangisi büyükşehir belediyelerinde kurulması zorunlu ihtisas komisyonları?
Belediye Denetim Komisyonu ne iş yapar?
Denetim komisyonu, belediye binası içinde belediye başkanı tarafından belirlenen yerde çalışır ve çalışmalarında uzman kişi ve kuruluşlardan yararlanabileceği gibi kamu kuruluşları personelinden de yararlanabilir. Komisyon tarafından istenen bilgi ve belgelerin iade edilmek üzere verilmesi zorunludur.
Il belediyelerinde belediye encümeni kaç kişiden oluşur?
birim amiri olmak üzere belediye başkanının her yıl birim amirleri arasından seçeceği beş üyeden oluşmaktadır.
TBMM komisyonları nelerdir?
TBMM komisyonları nelerdir?
ADALET KOMİSYONU.
Hangi ihtisas komisyonlarının kurulması zorunludur?
Il encümeni kaç kişiden oluşur?
İl encümeni; valinin başkanlığında, il genel meclisinin her yıl kendi üyeleri arasından bir yıl için gizli oyla seçeceği beş üye ile biri malî hizmetler birim amiri olmak üzere valinin her yıl birim amirleri arasından seçeceği beş üyeden oluşur.