- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -74
- Meslek
- Webmaster
Denetim listesi ne demek?
Kontrol listesini kısaca, bir işin yapılması sırasında nelerin hangi sırayla yapılması gerektiğini izlemek için hazırlanan liste şeklinde tanımlayabiliriz. Eğitim hayatında kullanılan kontrol listeleri, öğrenciden beklenen performansın ölçülmesini ve değerlendirilmesini sağlar.
Denetim faaliyetleri nelerdir?
Konusu ve amacına göre denetim faaliyetler dörde ayrılmaktadır. Bunlar ise faaliyet denetimi, mali tablolar denetimi, iç denetim ve uygunluk denetimidir. Faaliyet denetimleri işletme faaliyetlerinin verimliliğini ve etkinliğini değerlendirmek amacıyla yapılır.
Denetim teknikleri nelerdir?
Yazımızın aşağıdaki bölümlerinde bu denetim teknikleri ve uygulamasına yönelik olarak kısa bilgiler verilmeye çalışılacaktır.
Kontrol ve denetim nedir?
Denetleme; Yönetim işlevlerinin NEYİ, NASIL ve HANGİ ÖLÇÜDE başardığını ortaya koymak için amaçların veya standartların saptanması, uygulamadan alınan sonuçların amaçlarla karşılaştırılması ve gerekli düzeltici eylemlerde bulunulmasıdır.
Kaç çeşit denetim türü vardır?
2.2.Amaçlar›na Göre Denetim Türleri Denetim faaliyeti ile ulafl›lmak istenen amaca göre denetim türleri; finansal tablo- lar denetimi, uygunluk denetimi ve faaliyet denetimi olmak üzere üç bafll›kta s›n›fland›r›lm›flt›r.
Denetçi türleri nelerdir?
Denetçi: Denetim faaliyetini yürüten, mesleki bilgi ve deneyime sahip, bağımsız davranabilen ve yüksek ahlaki nitelikler taşıyan uzman bir kişidir….Denetçi türleri:
Denetim kanıtı, "işletmeye ait bilgilerin önceden saptanmış olan ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacı ile denetçi tarafından kullanılan, denetçinin işletme hakkındaki görüşünü şekillendiren her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır" olarak tanımlanabilir.
Kanıt değerleme teknikleri nelerdir?
Denetçi, denetim prosedürlerini uygularken aşağıda sayılan tekniklerden bir ya da bir kaçını kullanarak denetim kanıtı toplar.
Denetim ve kontrol arasındaki fark nedir?
İkisi arasındaki başlıca farklar: Kontrol devamlı bir faaliyettir, denetim belirlenen periyotta yapılır. Kontrol eş anlı olarak yürütülür, denetim geçmişe dönüktür. Kontrolde mekanik araçlar kullanılabilir, denetim insan tarafından gerçekleştirilir.
Kontrol testleri nedir?
KONTROL TESTLERİ : Müşteri işletme de mevcut olması gereken iç kontrol politika ve prosedürlerinin tasarımının ve işleyişinin etkinliğini ölçmek için yürütülen denetim prosedürleridir. Amacı ise, kontrol riskinin son değerlemesi için kanıt sağlamaktır.
BDDK denetim çeşitleri nelerdir?
BDDK mevzuatı çerçevesinde bankalarda bilgi sistemleri denetimi yapılmakta mıdır? Evet. Söz konusu denetimleri Kurum personeli eliyle yapılan denetimler, bağımsız denetim kuruluşları tarafından yapılan denetimler ve banka personeli tarafından yapılan denetimler olmak üzere üç başlık altında toplamak mümkündür.
Kanıt türleri nedir?
En önemli kanıt çeşitleri, kişisel deneyim, yayımlanmamış rapor, yayımlanmış rapor, görgü tanıklığı, ünlü tanıklığı, deney, istatistik, anket, resmi gözlem ve araştırma incelemesidir.