<
Editör
Yeni Üye
Denetim raporu bölümleri nelerdir?
12.2. Standart Denetim Raporunun Unsurları
- Başlık.
- Muhatap.
- Giriş Paragrafı
- İşletme yönetiminin finansal tablolara ilişkin sorumluluğu.
- Bağımsız Denetçinin sorumluluğu.
- Denetim Görüşü
- Diğer Raporlama Sorumlulukları
- Denetçinin İmzası
Kilit denetim konuları nedir?
Kilit denetim konuları nedir?
Kilit denetim konuları, denetçinin mesleki tecrübesine göre cari döneme ait finansal tabloların denetiminde en çok önem arz eden ve üst yönetimden sorumlu olanlara iletilen konular arasından seçilen konulardır.
İşletmenin sürekliliğini değerlendirmekle kim sorumludur?
İşletmenin sürekliliğini değerlendirmekle kim sorumludur?
Denetçi, yönetimin işletmenin sürekliliğini devam ettirme kabiliyetine ilişkin yaptığı değerlendirmeyi inceler (Bkz.: A8-A10, A12-A13 paragrafları).
Dikkat çekilen hususlar paragrafı nedir?
Dikkat Çekilen Hususlar paragrafı: Denetçi raporuna eklenen, denetçinin muhakemesine göre, kullanıcıların finansal tabloları anlamaları açısından temel teşkil edecek derecede öneme sahip olan, finansal tablolarda uygun bir şekilde sunulan veya açıklanan bir hususa atıfta bulunan paragraftır.
Denetim raporunun unsurları nelerdir?
Denetim raporunun unsurları nelerdir?
Standart denetim raporunda dokuz unsur bulunur. Bunlar; Başlık, muhatap , giriş paragrafı , yönetimin sorumluluğu, denetçinin sorumluluğu, denetçinin görüşü, denetçinin imzası, rapor tarihi ve denetçinin adresidir.
Kilit denetim konularının bağımsız denetçi raporunda bildirilmesinin önemi nedir?
Kilit denetim konularının bağımsız denetçi raporunda bildirilmesinin önemi nedir?
Kilit denetim konularının bağımsız denetim raporlarında bildirilmesindeki temel amaç, yürütülen denetime ilişkin daha fazla şeffaflık sağlayarak hazırlanan denetçi raporunun bilgi kullanıcıları ile iletişim değerinin artırılmasıdır (BDS 701 md.2).
İşletmenin sürekliliği varsayımının denetim görüşüne etkisi nedir?
İşletme sürekliliğine ilişkin varsayımın geçerli olması halinde denetçi olumlu görüşlü bir rapor düzenleyecektir. Mali tablolarda önemli ölçüde ve genele yayılmış olumsuz hususlar tespit edilmişse denetçinin görüşü olumsuz olacaktır.
Denetim raporu nedir?
Denetim raporu nedir?
Denetim Raporu, işletmenin finansal tablolarının güvenilirliğine ilişkin yazılı bir görüş olup, şirketi denetleyen yeminli muhasebeci tarafından sağlanır. Denetim raporunun biçimi genel kabul görmüş denetim standartlarına göre belirlenir.