Son Konular

Denetimde kontrol testi ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Denetimde kontrol testi ne demek?

KONTROL TESTLERİ : Müşteri işletme de mevcut olması gereken iç kontrol politika ve prosedürlerinin tasarımının ve işleyişinin etkinliğini ölçmek için yürütülen denetim prosedürleridir. Amacı ise, kontrol riskinin son değerlemesi için kanıt sağlamaktır.

Denetim Kontrol ne demek?

Denetim Kontrol ne demek?
Denetleme; Yönetim işlevlerinin NEYİ, NASIL ve HANGİ ÖLÇÜDE başardığını ortaya koymak için amaçların veya standartların saptanması, uygulamadan alınan sonuçların amaçlarla karşılaştırılması ve gerekli düzeltici eylemlerde bulunulmasıdır.

Muhasebe denetiminde kontrol nedir?

Muhasebe denetiminde kontrol nedir?
Muhasebe kontrolü, genel olarak yetkilendirme ve onaylama, kayıt tutma ve muhasebe raporlarının hazırlanması gibi görevler ile varlıkların korunması için yapılan varlıklar üzerindeki fiziki kontroller gibi faaliyetlerin sürdürülmesine yönelik iç kontrol faaliyetleridir.

Maddi doğruluk testleri nedir?

Maddi Doğruluk Testleri: Mali tablolardaki tutarların ve açıklamaların doğruluğuna ilişkin kanıt toplamak için uygulanan denetim prosedürleridir. Maddilik testleri; işlem hesap kalanlarının test edilmesinden oluşan detay testleri ile analitik testleri kapsar.

İç denetim ile iç kontrol arasındaki farklar nelerdir?

İç denetim ile iç kontrol arasındaki farklar nelerdir?
İç kontrol, iç denetimin bir alt alanı değildir. Aksine, iç denetim, iç kontrolün izleme (gözetim) bileşeninin önemli bir parçasıdır. Yani iç denetim, iç kontrolün sigortası olan parçası olarak işlev gösterir.

Muhasebede iç kontrol sistemi nedir?

Muhasebede iç kontrol sistemi nedir?
"İç Kontrol, örgütün planı ile işletmenin varlıklarını korumak, muhasebe bilgilerinin doğruluğunu ve güvenilirliliğini araştırmak, faaliyetlerin verimliliğini arttırmak, saptanmış yönetim politikalarına bağlılığı özendirmek amacıyla kabul edilen ve uygulamaya konulan tüm önlem ve yöntemleri içerir."

Bağımsız denetimde kullanılan analitik inceleme teknikleri nelerdir?

BAĞIMSIZ DENETİM SÜRECİNE ETKİSİ AİP'lerde karşılaştırmalı tablolar analizi, dikey analiz, trend analizi, oran analizi, regresyon analizi, ussallık testleri, zaman serisi analizleri, yapay sinir ağları ve Benford Kanunu gibi teknikler kullanılır.

Maddi doğrulama prosedürleri nedir?

Maddi doğrulama prosedürleri nedir?
Maddi doğrulama prosedürleri, işlemin meydana gelişlerinin, geçerliliğinin, mevcudiyetinin ve muhasebe işlemlerinin doğruluğunun kontrol edilebilmesi için ticari işlemle ilgili kanıtların toplanması için tasarlanmış testlerdir.

Substantive test nedir?

Substantive test nedir?
Maddi Doğruluk Testleri: Substantive testing/test of details Faaliyetlerin veya işlemlerin varlığı, tamlığı ve doğruluğu üzerine denetim kanıtı elde etmek için kullanılan testlerdir.

Denetimde kontrol testi, müşteri işletmede bulunması gereken iç kontrol politika ve prosedürlerinin tasarımının ve işleyişinin etkinliğini ölçmek amacıyla gerçekleştirilen denetim prosedürleridir. Bu testlerin amacı, kontrol riskinin son değerlemesi için kanıt sağlamaktır. Yani denetimde kontrol testleri, iç kontrol mekanizmalarının doğru işlediğini ve gerektiği şekilde tasarlandığını doğrulamak için kullanılan denetim yöntemleridir.

İç denetim ile iç kontrol arasındaki farklar ise şöyledir: İç kontrol, bir organizasyonun varlıklarını korumayı, muhasebe bilgilerinin doğruluğunu sağlamayı ve faaliyetlerin verimliliğini artırmayı amaçlayan önlem ve yöntemler bütünü iken iç denetim, iç kontrolün bir parçası olarak organizasyonun faaliyetlerini izlemeyi, değerlendirmeyi ve geliştirmeyi hedefler. Yani iç denetim, iç kontrolün sigortası gibi işlev görerek iç kontrolün etkin bir şekilde işlediğini denetler.

Muhasebede iç kontrol sistemi ise, organizasyonun varlıklarını korumak, muhasebe bilgilerinin doğruluğunu sağlamak, faaliyetlerin verimliliğini artırmak ve yönetim politikalarına uyumu teşvik etmek amacıyla kabul edilen ve uygulamaya konulan tüm tedbir ve yöntemleri içermektedir. Bu sistemin amacı, organizasyonun işleyişini kontrol ederek risklerin en aza indirilmesini ve hedeflerin gerçekleştirilmesini sağlamaktadır.

Bağımsız denetim sürecinde kullanılan analitik inceleme teknikleri ise AİP'lerde karşılaştırmalı tablolar analizi, dikey analiz, trend analizi, oran analizi, regresyon analizi, ussallık testleri, zaman serisi analizleri, yapay sinir ağları ve Benford Kanunu gibi tekniklerdir. Bu teknikler, mali tablolardaki tutarların ve açıklamaların doğruluğunu ve güvenilirliğini değerlendirmek için kullanılan denetim yöntemleridir.

Maddi doğrulama prosedürleri ise işlemlerin meydana gelişlerinin, geçerliliklerinin, mevcudiyetlerinin ve muhasebe işlemlerinin doğruluğunun kontrol edilebilmesi için tasarlanmış testlerdir. Bu prosedürler, ticari işlemlerle ilgili kanıtların toplanması ve doğrulanması amacıyla kullanılan denetim yöntemleridir.

Son olarak, "Substantive test" olarak adlandırılan testler, faaliyetlerin veya işlemlerin varlığı, bütünlüğü ve doğruluğu üzerine denetim kanıtı elde etmek için kullanılan testlerdir. Bu testler, mali tablolardaki tutarların ve açıklamaların doğruluğunu değerlendirmek ve denetim sürecinin güvenilirliğini artırmak için önemli bir role sahiptir.

Is tasarimi neden yapilir?

Kadinlarin aci esigi erkeklerden yuksek midir?

1. Konular

1. 1.280.964
  2. Mesajlar

1. 1.678.212
  3. Kullanıcılar

1. 31.729
  4. Son üye

Geri
Üst Alt