Son Konular

Denetimde risk kaca ayrilir?

Kisa boylu kadinlara ne denir?

Bale nin anlami ne?

Modoratör

New member
Credits
0

Denetimde risk kaça ayrılır?

Denetim riskinin üç unsuru bulunmaktadır; kontrol riski, yapısal risk ve tespit riski. Yapısal risk, denetlenen kamu idaresinin iç kontrol mekanizması dikkate alınmadan, mali tabloların önemli olabilecek bir hata içerme olasılığıdır.

Aşağıdakilerden hangisi amaçlarına göre denetim türleri nden biridir?

Amaçlarına göre denetim türleri; Finansal Tablolar Denetimi, Uygunluk Denetimi ve Faaliyet Denetimidir.

Denetim risk modeli nedir?

Denetim risk modeli nedir?
DENETİM RİSK MODELİ Bağımsız denetçiler planlama aşamasında denetim risk modelini kullanarak toplanacak kanıt sayısı hakkında bir yargıya varırlar. Denetim risk modeli, bağımsız denetçiler tarafından denetimin planlanması aşamasında toplanacak kanıt sayısının belirlenmesi amacı ile kullanılan bir tekniktir.

İşletme için risk nedir?

İşletme için risk nedir?
İşletmelerin stratejik yönetim süreçlerinde belirle- dikleri amaçlarına ulaşmalarını engelleyen her türlü unsur risk olarak tanımlanmaktadır.

Amacına göre denetim nelerdir?

Konusu ve amacına göre denetim faaliyetler dörde ayrılmaktadır. Bunlar ise faaliyet denetimi, mali tablolar denetimi, iç denetim ve uygunluk denetimidir.

BDDK hangi kurumları denetler?

BDDK; bankaların, yabancı banka temsilciliklerinin, banka dışı mali kuruluşlar olarak tanımlanan faktoring, finansal kiralama ve finansman şirketlerinin, finansal holding şirketlerinin ve varlık yönetim şirketlerinin kuruluş ve faaliyet izinlerinin verilmesinden ve bu kuruluşların düzenlenmesi ve denetlenmesinden …

Bankalar hangi denetime tabidir?

Bankalar hangi denetime tabidir?
Kamu bankaları KİT statüsünde olduğu için Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu aracılığıyla TBMM denetimine tabidir. Ayrıca kamu bankaları kamu kurumu sayıldığı için her türlü kamu kurumunu denetlemekle yetkili olan Başbakanlık Müfettişleri ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da kamu bankasını denetlemektedir.

Idarenin denetlenmesi kaça ayrılır?

Idarenin denetlenmesi kaça ayrılır?
3 yolu vardır; Genel İdari Denetim: Hiyerarşi ve idari vesayet denetimidir. Özel İdari Denetim: Devlet Denetleme Kurulu, Sayıştay vb. örgütler yoluyla yapılan denetim türüdür. Ombudsmanlık Denetimi: Kamu Denetçiliği Kurumunca yapılan denetim yoludur.

Denetim riskinin üç unsuru üzerinde durmuşsunuz: kontrol riski, yapısal risk ve tespit riski. Kontrol riski, iç kontrol mekanizmasının yetersizliğinden kaynaklanan bir risktir ve denetlenen mali tabloların önemli hatalar içermesi olasılığını ifade eder. Bu unsurların göz önünde bulundurulması denetim sürecinde önemli bir rol oynamaktadır.

Denetim türleri arasında amaçlarına göre sınıflandırma yapmışsınız. Finansal Tablolar Denetimi, Uygunluk Denetimi ve Faaliyet Denetimi, denetim türlerine örnek olarak verilmiş. Bu türlerin her birinin farklı amaçları ve hedefleri bulunmaktadır, denetim yapılacak alan ve süreçlere göre belirlenirler.

Denetim risk modeli, bağımsız denetçilerin denetim sürecini planlama aşamasında kullandığı bir tekniktir. Bu model, toplanacak kanıt sayısının belirlenmesine yardımcı olur ve denetim sürecinin etkin bir şekilde yönetilmesine katkı sağlar.

İşletme için risk kavramına da değinmişsiniz. İşletme için risk, stratejik hedeflere ulaşmayı engelleyebilecek unsurların genel bir tanımı olarak verilmiş. İşletmelerin riskleri belirleme ve yönetme süreçleri, stratejik karar alma süreçlerinde önemli bir rol oynar.

Denetim faaliyetlerini konu ve amacına göre dört ana kategoriye ayırmışsınız: faaliyet denetimi, mali tablolar denetimi, iç denetim ve uygunluk denetimi. Bu kategoriler, farklı alanlarda ve hedefler doğrultusunda gerçekleştirilen denetim faaliyetlerini ifade ederler.

BDDK'nın denetlediği kurumlar konusuna da değinmişsiniz. BDDK, bankaların yanı sıra faktoring, finansal kiralama ve finansman şirketlerinin, finansal holding şirketlerinin ve varlık yönetim şirketlerinin faaliyetlerini düzenler ve denetler. Bu kurumların finansal piyasalardaki etkinliğini ve sağlıklı işleyişini gözetir.

Bankaların denetime tabi olma durumu ve denetim süreçleri hakkında bilgi vermişsiniz. Kamu bankalarının KİT statüsünde olduğundan ve kamu kurumu sayıldıklarından dolayı farklı denetim mekanizmalarıyla denetlendiklerini belirtmişsiniz. Bu durum, bankacılık sektöründe güvenilirlik ve şeffaflık sağlamak adına önemli bir rol oynar.

Son olarak, idarenin denetlenmesinin farklı yolları olduğunu ifade etmişsiniz. Genel İdari Denetim, Özel İdari Denetim ve Ombudsmanlık Denetimi gibi farklı denetim yaklaşımlarıyla idarelerin denetim süreçleri farklı şekillerde gerçekleştirilir ve kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlar. Bu farklı denetim yolları, idarelerin hesap verilebilirliğini ve şeffaflığını artırmada önemli bir rol oynar.

Geri
Üst Alt