☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Deniz turnasi lezzetli mi?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
61

Deniz turnası lezzetli mi?​

Turna balığının eti beyaz olsa da tadı bakımından çok lezzetli bir balık değildir. Bu nedenle pişirirken tatlandırılması ve buğulama gibi yöntemlerin çok tercih edilmemesi gerekir. Turna balığı pişirilirken önerilen yöntem tavada pişirilmesidir.

Sırtı kaç mille çekilir?​

Yemli dip sırtısı takımının dibe inmesi ve dönmeden çekilmesi için 2 – 4 mil hızında çekilmesi doğrudur. Canlı yemleri dibe çok yaklaştırmaya gerek yoktur. Ama taze yem av balığına ne kadar yakın çekilirse o kadar kıskandırıcı olur. Yemli dip sırtısında canlı yem daha avantajlıdır.
Baraküda avı ne zaman yapılır?
Barakuda, Akdeniz’de her mevsim avlanabilmektedir. Kış aylarında hareket ve ses azalıp, ortam sakinleştiğinden avı daha kolaydır. Barakuda güneş ışığının etkisiz olduğu saatlerde avlanır.
Deniz turna balığı nasıl yakalanır?
Kaşık, raglou, yapay kalamar ve ahtapot bu tür yemler ile kıyıdan av yapabileceğimiz gibi derin suda sırtı ilede avlanabiliriz. Ben kaşık ile kıyıdan çok fazla olmasa da turna aldım. Ama tekne ile derin su veya kıyıya paralel çekilen sırtılar da bu tür yemlerle turna yakalamak mümkün.

Deniz turna balığı nasıl pişirilir?​

Tavada ayçiçek yağı iyice kızdırılır. Yanan yağın içerisine ise turna balığının şerit şeklimde kesilen kısımları konulur. Tavada kızgın bol yağda turna balığı arkalı ve önlü kızartılır. Turna balığı mangalda ve ızgarada da pişirilebilir.

Sırtı atmak ne demek?​

[1] Sorumluluğunu üstüne almamak. Başından savmak, kovmak.
Sırtı çekmek nedir?
Hareket halindeki tekne veya bot üzerinde suya atılan yemin ya da sahte balığın gezdirilmesi sistemiyle yapılan ava sırtı balıkçılığı denir. Bu avlanma yöntemi aynı zamanda sürtünme, sürütme, offshore veya seyirtme balıkçılığı olarak da bilinir.
Barakuda balığı nasıl tutulur?
Barakuda, taşlık ve kayalık yerlerde, baskın tekniğiyle, avlanmayı sever. Barakuda’yı derin sularda ve sığ sularda da avlayabiliriz. Işığın olduğu saatlerde derin sularda avlanmaya çalışılması, daha doğru olacaktır. Dip rapalası kullanırken, ağırlık kullanmadan sadece dip rapalası çekerek av yapılabilir.

Rapala ne zaman kullanılır?​

Rapala hem tuzlu hem tatlı su balık avı için kullanılabilir. Rapala’nın temel prensibi küçük ve yaralı balık taklidi yaparak çevredeki avcı balıkların dikkatini çekmektir. Rapala’yı av sanan avcı balık, avı yemeye çalıştığında oltaya yakalanmış olur.

Turna balığı fırında pişer mi?​

Turna balığı yağsız olduğu için genellikle bol yağ eklenerek pişirilmelidir. Turna balığı fırında kolay bir şekilde pişirilebilir.
 

Benzer konular

Barracuda yenir mi? Barakuda balığı sıcak ve ılık sular ile okyanuslarda yaşayan bir balık türü olarak ifade edilmektedir. Ekonomik değeri yüksek olan bu balığın eti yağlı ve lezzetli olmaktadır. Iskarmoz yenir mi? Iskarmoz yenir mi? tüm bunların yanında iskarmoz balığı çok lezetli olup mangal...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Barakuda en iyi ne ile avlanır? Barakuda Balığı Avlama Teknikleri İlk teknik rapala ile sırtı çekerektir. Yüzey ve dip rapalaları ile sabah erken saatlerde ve akşamları güneş battıktan sonra, Barakuda avı yapılabilir. Barakuda, taşlık ve kayalık yerlerde, baskın tekniğiyle, avlanmayı sever...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Barracuda balığı yenir mi? Tüketimi olmasına karşın saldırganlığı ve hızlı hareket etmesi nedeniyle zıpkınla sportif avcılığı dışında pek tercih edilmez. Son yıllarda Türkiye’de de spin avcılığı ile gece ve sabah erken saatlerinde kıyıdan avlanabilmektedir. Ekonomik değeri Türkiye’de çok yüksek...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Barracuda hangi balık? Baraküda balığı, sıcak ve ılık denizler ile okyanuslarda 100 metre derinliğe kadar orta sularda yaşayan Levrekgiller familyasından bir balıktır. Özellikle Akdeniz’de daha çok bulunan balığın boyu denizlerde 1 ya da 1.5 metre okyanuslarda 3 metreye kadar büyüyebilmektedir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
8
Baraküda balığı tehlikeli mi? Sürü halinde dolaşan baraküda tehlike anında ya da avlanırken özellikle hırçınlaşabilmektedir. Tüketimi olmasına karşın saldırganlığı ve hızlı hareket etmesi nedeniyle zıpkınla sportif avcılığı dışında pek tercih edilmez. Baraküda ne yer? Sürü halinde yaşar ve...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips