Modoratör
Yeni Üye
Denklik başvurusu kaç günde sonuçlanır?
Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.
YÖK denklik Başvurusu ne kadar sürüyor?
Adınıza bir dosya açılarak, detaylı şekilde başvurularınız ve dosyalarınız incelenecektir. Bu süreç iki ay kadar sürmektedir. İki ay sonunda denklik belgenizin verilmesine kadar verilir, başvurunuz reddedilir ya da seviye sınavına girmeniz şeklinde karar verilir.
Denklik süreci nedir?
Denklik süreci nedir?
Yükseköğretim Kurulunca tanınan bir yurt dışı yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans veya yüksek lisans diplomalarının, ilgili eğitim düzeyindeki kazanımlar bakımından Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğerliğinin tespit edilmesidir.
Dosyanız inceleme aşamasında ne demek?
Dosyanız inceleme aşamasında ne demek?
İncelemede: Genel olarak dosyanın tetkik hâkim tarafından incelenmesi, müzakere, karar sonucunun verilmesi, karar bilgilerinin ve ilamının dosyaya kaydedilmesi veya posta biriminde dosyanın kapatılmayı beklemesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.
Üniversite için sadece e-kayıt yeterli mi?
ÜNİVERSİTE E KAYIT YETERLİ Mİ? Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.
YÖK'ten Denklik nasıl alınır?
Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.
YÖK denklik belgesi nereden alınır?
YÖK denklik belgesi nereden alınır?
http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.