Son Konular

Dere Otlu Çökelekli Erişte

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Dere Otlu Çökelekli Erişte Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çökelek peyniri
Yarım bağ dereotu
Aldığı kadar un dikkatli ekleyin
Üzerine Sos
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İsteğe bağlı salça

Dere Otlu Çökelekli Erişte Tanımı Yapılışı

Yoğurma kabının içine sütü yumurtayı ve ince doğradığımız dereotunu tuzu karıştırıyoruz.
Unu dikkat ederek ekliyoruz ne sert nede yumuşak olmalı özlü pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
Hoş açılması için 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamuru 4 eşit modüle bölerek beze yapıyoruz.
Tavanızın ebatında nazaran alabilirsiniz. Bezelerinizi benim tavan biraz büyüktü. Bezeleri açmadan tavayı kısık ateşte ısıtmaya alabilirsiniz zira çok çabuk açılıyorlar.
Bezeleri mantı yufkasından biraz daha kalın açıyoruz açtığımız bezeleri bir bezin yada tezgahın üzerine koyuyoruz.
Birinci açtığımız bezeden başlayarak pişiriyoruz yufkaların nemi gidene kadar gerili önlü çevirerek yapmalıyız. Kurumamalı yoksa kesmekte zorluk yaşanır.
Pişen yufkaları bir bezin ortasına alıyoruz. Sofra yada ekmek tahtasında kesiyoruz.
Yufkaları 4 eşit kesime kesip üst üste koyup uzun uzun kesiyoruz lakin siz daha uzun yada daha kısa kesebilirsiniz.
Geniş bir tencerede bir iki damla sıvı yağ tuz koyarak eriştelerimizi orta ateşte haşlıyoruz haşlanan erişteleri süzüp servis tabağına alıyoruz.
Üzerinide çökeleği koyduktan sonra tavada tereyağı ve sıvı yağı güzelce köpürene kadar kızdırıyoruz kırmızı toz biberi de yağa döküyoruz.
Sosunu istediğiniz biçimde dökerek servis yapabilirsiniz. Bilhassa tavuk ve mantar sotenin yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun.
 
S

Yoğurtlu Patates (Antep Usulü)

S

Kabardıkça Kabaran Mozaik Kek

Benzer Konular

S
  • Soru Soru
Çökelekli Çörek Otlu Biber Bastırma (Kahvaltıda Değişiklik Arayanlar Buraya) Tanımı İçin Materyaller 250 gram biber 250 gram çökelek (ben bimden alıyorum çok lezzetli) 1.5 çorba kaşığı çörek otu (ben biraz fazla kulandım siz 1 kaşıkta kulanabilirsiniz ancak çok faydalı) 1 tatlı kaşığı tuz (çünkü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine 1 yemek kaşığı şeker 2 çay kaşığı tuz 3,5 su bardağı un 250 ml bardak ölçüsü 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı beyaz peynir 6 kol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Malatya'ya Has Peynirli (Çökelekli) Pide Tanımı İçin Malzemeler 8,5 bardak un ( 950 gr) 4 su bardağı su 800 ml Yarım paket yaş maya yada 1,5 yemek kaşığı toz maya 1,5 tatlı kaşığı tuz İç gereci için; 1 kilo çökelek beyaz peynir meskende hangi peyniriniz varsa yarı çökelek yarı beyaz peynirde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Otlu Kaşarlı İçli Bazlama (Akşam Yap Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 paket instant maya Çeyrek çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker 1 5 tatlı kaşığı tuz 5-6 su bardağı un Yarım demet dere otu İçi: 200 gram kaşar peyniri yada istediğiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
SoruCevap
S
S
  • Soru Soru
Semiz Otlu Enfes Salata Tanımı İçin Materyaller 1 demet semiz otu 1 adet kapya biber 2 adet havuç 1 diş orta uzunluk sarımsak 1.5 su bardağı yoğurt 1 kase mısır Zeytin (isteğe göre) Ceviz Sosu için; Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz biber 1 çay kaşığı sumak Semiz Otlu Enfes Salata Tanımı Yapılışı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
SoruCevap
S
  1. Konular

    1. 1.281.442
  2. Mesajlar

    1. 1.679.309
  3. Kullanıcılar

    1. 31.810
  4. Son üye

Geri
Üst Alt