Derecelendirme faaliyetleri nelerdir?
Sermaye piyasasında derecelendirme faaliyeti; kredi derecelendirmesi ve kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirmesi faaliyetlerini kapsamaktadır. derecelendirme kuruluşları tarafından bağımsız, tarafsız ve adil olarak değerlendirilmesi ve sınıflandırılması faaliyetidir.
Rating kuruluşları nedir?
Kredi derecelendirme kuruluşu ülkelerin sahip oldukları ekonomik ortamda borçlarını ödeyebilecek durumda olup olmadıklarını derecelendirir diyebiliriz. Bu derecelendirme yapılırken ülkenin mali durumu ve performansı incelenir.
Derecelendirme kuruluşları nelerdir?
Derecelendirme kuruluşları nelerdir?
Günümüzde global düzeyde faaliyet gösteren bir çok KDK bulunmaktadır. Bunlardan en önemli üç derecelendirme kuruluşu S&P, Moody's ve Fitch'dir. Üç büyükler olarak da bilinen S&P, Moody's ve Fitch kredi derecelendirme sektörünün yüzde 95'ini kapsamaktadır.
JCR sözleşmesi nedir?
JCR sözleşmesi nedir?
Finans literatüründeki derecelendirme, yükümlü veya borçlunun ana para, faiz ve diğer eklenti yükümlülüklerini ödünç sözleşmesine uygun bir şekilde zamanında ve tam olarak ödeme isteği ve kabiliyetinin var olup olmadığını ve seviyesini belirlenmiş kriterler dahilinde ölçen bir araçtır.
Uluslararası derecelendirme kuruluşları nelerdir?
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının görevi nedir?
Türkiye gibi uluslararası kabul gören kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılabilir seviyede olmayan ülkelere fonların girişi engellenmektedir. Bu ülkeler yatırım yapılabilir notu aldıklarında söz konusu fonlar çözülecek ve ülkeye düşük maliyetli önemli bir kaynak sağlanmış olacaktır.
SPK kurumsal yönetim Derecelendirme Uzmanlığı ne işe yarar?
SPK kurumsal yönetim Derecelendirme Uzmanlığı ne işe yarar?
Derecelendirme, kurumsal yönetim ilkelerinde izlenen en iyi uygulamalar açısından bir kuruluşun diğer kuruluşlara kıyasla göreceli konumunu belirler. Türkiye'de KYİUD düzenlenmesi ve denetlenmesinde Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) yetkilidir.