Son Konular

Dernek nasil yonetilir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Dernek nasıl yönetilir?

Tüm yukarıda anlatıldığı gibi dernekler kanun ile kurulup yazılı tüzüğü ile yönetilen kurumlardır. Derneğin yönetilmesi yine hazırlanmış olan tüzük ile yönetildiği gibi Dernekler Kanunun ve Medeni Kanun hükümlerine göre hareket etmek gerekir.

Derneğin tüzel kişilik kazanabilmesi için dernek tüzüğü kuruluş bildirimi ve diğer gerekli belgeler illerde hangi makama verilmelidir?

Derneğin tüzel kişilik kazanabilmesi için dernek tüzüğü kuruluş bildirimi ve diğer gerekli belgeler illerde hangi makama verilmelidir?
Maddesi gereği; "Dernekler, kuruluş bildirimini, dernek tüzüğünü ve gerekli belgeleri yerleşim yerinin bulunduğu yerin en büyük mülkî amirine verdikleri anda tüzel kişilik kazanırlar." Bu düzenleme ile derneklerin kuruluşu için kanunda sayılan belgelerin, yerleşim yerinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirine ki bu …

Kimler dernek kuramaz?

Kimler dernek kuramaz?
Kimler dernek kurabilir, kimler dernek kuramaz sorularının cevabını 23/11/2004 tarihli ve 5253 Sayılı Dernekler Kanunu ayrıca 4721 Sayılı Türk Medeni kanunu çok açık bir şekilde vermektedir. Kanunlara göre tabiki de herkes yani her önüne gelen dernek kuramaz.

Bir dernek nasıl para kazanır?

Dernekler de vakıflar gibi bağış ve yardım alabilir, iktisadi işletmeler yoluyla da gelir elde edebilirler. Cemaatler kurdukları vakıflara ve derneklere bağış ve yardım toplarlar. Bu bağışlar gönüllü, zorunlu ve vergi gibi belli dönemlerde alınan katkı paylarıdır.

Dernek tüzüğü kuruluş bildirimi ve diğer gerekli belgeler illerde hangi makama verilir?

Dernek tüzüğü kuruluş bildirimi ve diğer gerekli belgeler illerde hangi makama verilir?
Dernek kurucuları (en az yedi gerçek veya tüzel kişi) tarafından imzalanmış olan iki adet kuruluş bildirimi ve aşağıda belirtilen ekleri, derneğin kurulacağı yerin mülki idare amirliğine (Kaymakamlığımıza) verilir.

Dernekler nasıl tüzel kişilik kazanır?

Dernekler nasıl tüzel kişilik kazanır?
Madde 59- Dernekler, kuruluş bildirimini, dernek tüzüğünü ve gerekli belgeleri yerleşim yerinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirine verdikleri anda tüzel kişilik kazanırlar.

18 yaşından küçükler derneğe üye olabilir mi?

Çocuk derneklerine on sekiz yaşından büyükler kurucu ve üye olamazlar. On iki yaşını bitiren küçükler, yasal temsilcilerinin izni ile çocuk derneklerine üye olabilirler; ancak yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar.

Kamu Görevlileri dernek Başkanı olabilir mi?

Kamu Görevlileri dernek Başkanı olabilir mi?
Bu çerçevede, Dernekler Mevzuatında yasaklayıcı bir hüküm bulunmamakla birlikte, Devlet memurlarının çalıştıkları kurumların özel kanunlarında yasaklayıcı bir hüküm yok ise dernek kurucusu veya kurulmuş derneklere üye olabilecekleri gibi bu derneklerin organlarında da görev alabileceklerdir.

Dernek nedir ne amaçla kurulur?

Dernek nedir ne amaçla kurulur?
Dernek; tüzel ya da gerçek en az yedi kişinin kazanç paylaşma amacı haricinde, belirli ve ortak bir maksadı hayata geçirmek doğrultusunda, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek amacıyla oluşturmuş oldukları, tüzel kişiliğe sahip kişi topluluğu olmaktadır.

Dernekler nasıl çalışır?

Dernek kurucu üyeleri tarafından hazırlanıp, imzalanan bu evrakların, İl Sivil Toplum Müdürlüğü, dernekler birimine teslimi ile birlikte, dernek tüzel kişiliği kazanmış yani resmi olarak kurulmuş olur. Dernek nasıl kurulur diyenler için, resmiyet kazanma aşaması, anlatımı itibari ile oldukça kolay görünebilir.

Dernekler nasıl karar alır?

Dernekler nasıl karar alır?
Tüzükte "Yönetim kurulu ayda en az 1 kez toplanır." yazıyor diye ayda bir karar alıp bırakmamak gereklidir. Gerektiğinde yönetim kurulu aynı gün iki ayrı karar dahi alabilir. Karar tarihi haftanın her günü yazılabilir. Dernekler Cumartesi ve Pazar günleri dahil karar alabilir.

Dernek üyelik aidatı ne kadar?

Dernek üyelik aidatı ne kadar?
Dernek üyelik aidatı ilk Genel Kurul a kadar aylık net 350,00-TL(üçyüzelli )TL. olarak belirlenmiştir. Üyelik aidatı Genel Kurul kararı ile arttırılıp azaltılabilir. Derneğe üyelik giriş aidatı 1.000 (bin)TL olarak belirlenmiştir. Üyelik giriş aidatı Genel Kurul kararı ile arttırılıp azaltılabilir.

Dernekler neden var?

Dernekler birer ( STK ) Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Dernekçilik en kısa ve öz olarak "Topluma karşılıksız hizmet etmek" demektir. Sorunları çok olan bir toplum olduğumuzu düşünürsek dernek bu sorunlara bir parça olsun çözüm bulmada bir araçtır. "Dernek siyasetle uğraşmaz." Bu madde her derneğin tüzüğünde yer alır.

Dernek nedir kısa ve öz?

Dernek nedir kısa ve öz?
Dernek, kazanç paylaşma dışında, belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş insanların oluşturduğu tüzel kişidir. Dernek kelimesi eski Türkçe térin- "derinmek, toplanmak" fiilinden +Ak sonekiyle türetilmiştir.

Dernek gelirleri nelerdir?

Dernek gelirleri nelerdir?
MADDE 50. — Derneklerin gelir kaynakları : a) üye aidatı, b) Dernekçie tertiplenen balo, eğlence, müsamere, konser, spor müsabakası ve konferans gibi faaliyetlerden sağlanan gelirler, c) Dernekçe tertiplenen piyango gelirleri, d) Dernek mamelekinden elde edilen gelirler, e) Bağış ve yardımlar.

Vakıflar parayı nereden bulur?

Vakıfların kaynakları vakfedilen malların getirdiği gelirler, bağışlar, yardımlar ve yaptıkları iktisadi işletmelerden elde ettikleri gelirlerden oluşur. Vakıflar şirketlere ortak olabilir ve kâr payı elde edebilirler. Şirket kurmadan iktisadi işletme (tüzel kişiliği olmayan) de oluşturabilirler.

Dernek karar defterine ne yazılır?

Dernek karar defterine ne yazılır?
Karar Defteri Yönetim kurulu tarafından alınan kararlar görüşülür tarih ve numara sırasına göre mürekkepli kalemle yazılır ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yazının altı imzalanır. Eğer daktilo veya bilgisayarla karar alınacak ise bu çıktı karar defterine yapıştırılır.

Merhaba! Derneklerin nasıl yönetildiği, nasıl kurulduğu ve hangi kurallara uymaları gerektiği gibi konular hakkındaki detaylı bilgilerinizi gözden geçirdim. İhtiyacınız olan ek bilgilere veya açıklamalara yardımcı olabilir miyim?

Biyoyakit hangi alanlarda kullanilir?

Spor spikerler ne kadar maas alir?

1. Konular

1. 1.281.093
  2. Mesajlar

1. 1.678.439
  3. Kullanıcılar

1. 31.751
  4. Son üye

Geri
Üst Alt