Son Konular

Dernek Temsilciligi nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
3.080
Meslek
Webmaster

Dernek Temsilciliği nedir?

Temsilcilik, dernek faaliyetlerinin yürütülebilmesi için bir derneğe bağlı olarak açılan, tüzel kişiliği ve bünyesinde organları bulunmayan alt birimi ifade eder. Dernekler, gerekli gördükleri yerlerde faaliyetlerini yürütmek amacıyla yönetim kurulu kararı ile temsilcilik açabilirler.

Dernek yönetimi kimlerden oluşur?

(1) Derneğin Yönetim Kurulu sekiz asil üye ve sekiz yedek üyeden oluşur. Derneğin Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin en az beşi, kıdem süresi beşinci yıl olan tüzel kişi üyelerin temsilcilerinden oluşmak zorundadır.
Dernek tüzüğü nedir?
Dernek tüzüğü, kanunun emredici hükümlerine uyularak oluşturulmuştur. Bu tüzükler sivil toplum kuruluşunun anayasası olarak bilinir. Tutulacak defter, gelir yöntemi, yürütülen faaliyet çalışmaları, olağan şekilde yapılan kurul toplanmaları, derneğe üye olma ve dernek üyeliğinden çıkma gibi koşullar yer almalıdır.

Dernek kapatma nasıl olur?

Tasfiye (KAPATMA) İşlemleri
- Mahkemece kendiliğinden sona erdiğinin tespitine karar verilen derneklerle aynı isimde dernek kurulabilmesi mümkün iken, Mahkemece fesih kararı verilen derneklerle aynı isimde dernek kurulamamaktadır. (
- a) Tasfiyenin dernek tüzüğünde gösterilen esaslara göre yapılması:

Derneklerin Şubesi olur mu?

Dernekler, tüzüklerinde yer alması şartı ile genel kurul kararı ile faaliyetlerini yürütmek amacıyla gerekli gördükleri yerlerde şube açabilirler. Kendilerine verilmiş olan yetki ile şubenin bulunduğu bölgede derneğin amacını gerçekleştirmek adına faaliyet yürütürler.
Dernek birden fazla amaç Güdebilir mi?
Her derneğin yalnız bir tek amacı olabilir. Bu nedenle birden çok amaçlı dernek kurulamaz.
Yönetim kurulu, 5 asıl ve 5 yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur.
Gerek Türk Medeni Kanunu gerekse Dernekler Kanununda Yönetim Kurulu üyelerinin görev dağılımına ilişkin herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak kanun ve yönetmelikte "derneğin yöneticisi" olarak kendisine atıfta bulunulan gerçek kişi "dernek başkanı" dır.
Dernek tüzüğü unsurları nelerdir?
∙ Dernekler tüzüklerinde gösterilen amaç ve bu amacı gerçekleştirmek üzere belirtilen çalışma konuları dışında faaliyette bulunamazlar.

Dernek nedir ne işe yarar?

Dernek; tüzel ya da gerçek en az yedi kişinin kazanç paylaşma amacı haricinde, belirli ve ortak bir maksadı hayata geçirmek doğrultusunda, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek amacıyla oluşturmuş oldukları, tüzel kişiliğe sahip kişi topluluğu olmaktadır.

Dernek nasıl kapatılır 2021?

Dernekler genel kurulları ile her zaman derneğin kapatılması (fesih ) için karar verebilirler. Aynı zamanda kendiliğinden, Cumhuriyet savcısının veya ilgilinin istemi üzerine mahkeme kararı ile kapatılabilirler.
Dernekler hangi durumda kapatılır?
Dernekler, mülki amirliğin yaptığı tüzük onayından itibaren 6 ay içinde olağan genel kurulu toplayamamış veya olağan genel kurul toplanmasına rağmen zorunlu organlar oluşturulmamış ise derneklerin sona ermesi kendiliğinden gerçekleşir.

Ihalelerde benzer is ne demek?

Fatura nasil kesilir?

1. Konular

1. 1.282.188
  2. Mesajlar

1. 1.681.713
  3. Kullanıcılar

1. 31.998
  4. Son üye

Geri
Üst Alt