Modoratör
Tanınmış Üye
Yönetim kurulu, 5 asıl ve 5 yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur. Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle üye tam sayısının yarısının altına düşerse; genel kurul, kalan yönetim kurulu üyeleri ya da denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır.Kim derneğe üye olamaz?
4-) On iki yaşını bitiren küçükler yasal temsilcilerinin izni ile çocuk derneklerine üye olabilirler ancak yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar. 5-) Çocuk derneklerine on sekiz yaşından büyükler kurucu veya üye olamazlar.Dernekler en az kaç kişiden oluşur?
Dernekler en az kaç kişiden oluşur?İlk cümleden de anlaşılacağı üzere, dernek kurmak için kanunen en az 7 kişi gerekiyor.
Dernek genel kurulu kaç kişi ile yapılır?
Dernek genel kurulu kaç kişi ile yapılır?7 kişi ile dernek kurmak yeterli iken, genel kurulda en az 16 kişi bulunmalıdır. Bu 16 kişinin; en az 5"i asil, 5'i yedek yönetim kurulu, 3'ü asil, 3'ü yedek denetim kurulu üyesi olması zorunludur. Bu sayı dernek yönetiminin isteğine bağlı olarak arttırılabilir.
Dernek yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
(1) Derneğin Yönetim Kurulu sekiz asil üye ve sekiz yedek üyeden oluşur. Derneğin Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerinin en az beşi, kıdem süresi beşinci yıl olan tüzel kişi üyelerin temsilcilerinden oluşmak zorundadır.Dernek kurmanın şartları nedir?
Dernek Kurma Şartları- Fiil ehliyetine sahip olmak.
- Hukuka ya da ahlaka aykırı bir dernek kurulamaz.
- Dernek üyeleri ve kurucuları bireysel kazanç paylaşımını amaçlamaz.
- Dernek kuruluşu yapıldıktan sonra 6 ay içerisinde genel kurul yapılmak zorundadır.
Dernek aidatı en az ne kadar?
Dernek aidatı en az ne kadar?Dernek üyelik aidatı ilk Genel Kurul a kadar aylık net 350,00-TL(üçyüzelli )TL. olarak belirlenmiştir. Üyelik aidatı Genel Kurul kararı ile arttırılıp azaltılabilir. Derneğe üyelik giriş aidatı 1.000 (bin)TL olarak belirlenmiştir. Üyelik giriş aidatı Genel Kurul kararı ile arttırılıp azaltılabilir.