Modoratör
Yeni Üye
Dernek üyesi olmayan divan başkanı olabilir mi?
Divan heyeti genel kurula katılma hakkı bulunanlar arasından seçimle oluşturulur. Dernek organlarında görev alan üyelerin divana seçilmesinde tüzükte aksine bir hüküm olmaması kaydıyla yasal bir engel bulunmamaktadır.
Federasyon en az kaç dernekten oluşur?
Federasyon Kurma Başvuruları ve İstenilen Belgeler Federasyonlar kuruluş amaçları aynı olan en az beş derneğin bir araya gelmesi ile kurulurlar. Federasyonlar, kuruluş bildirimi ve eklerini mülki idare amirliğine vermek suretiyle tüzel kişilik kazanırlar.
Derneklerde Divan Kurulu kimlerden oluşur?
Derneklerde Divan Kurulu kimlerden oluşur?
Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur. Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.
Dernek yönetim kurulu kararı kaç kişi ile alınır?
Dernek yönetim kurulu kararı kaç kişi ile alınır?
Yönetim kurulu, 5 asıl ve 5 yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur. Yönetim kurulu üye sayısı, boşalmalar sebebiyle üye tam sayısının yarısının altına düşerse; genel kurul, kalan yönetim kurulu üyeleri ya da denetim kurulu tarafından bir ay içinde toplantıya çağrılır.
Yönetim kurulu Üyesi divan başkanı olabilir mi?
Divan başkanı site yöneticisi olabilir mi? Mevcut yasal düzenlemelere göre divan başkanının yönetici olarak seçilmesinde hukuki bir engel bulunmuyor.
Apartman toplantısında divan başkanı nasıl seçilir?
Siteler gibi kalabalık bir Kat Malikleri Toplantısı yapılıyorsa Bir Başkan, iki sekreter ve bir oy saymanından oluşan (Sayılar fazla olabilir) başkanlık divanı oluşturunuz. Divanı oluşturacak kişiler,ayrı ayrı oylanır ve Divana kat malikleri kurulu adına imza etkisi verilmesi oylanır.
Site Yönetiminden Divan başkanı nasıl seçilir?
Site Yönetiminden Divan başkanı nasıl seçilir?
Site yönetimi ile ilgili mevzuat hükümlerine göre site yönetiminde pan başkanı, Site Temsilciler Kurulunun oy çoğunluğu ile seçiliyor. Site Kat Malikleri Kurulu Divan Başkanı olarak görev alır ve kurulu yönetir.