Modoratör
New member
Dernekler nereden para kazanır?
Dernekler de vakıflar gibi bağış ve yardım alabilir, iktisadi işletmeler yoluyla da gelir elde edebilirler. Cemaatler kurdukları vakıflara ve derneklere bağış ve yardım toplarlar. Bu bağışlar gönüllü, zorunlu ve vergi gibi belli dönemlerde alınan katkı paylarıdır.Derbis şifresi almak için ne gerekiyor?
DERBİS şifresi, derneğin başkanı tarafından, derneğin merkezinin bulunduğu İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünden ya da kaymakamlık sivil toplumla ilişkiler birimlerinden alınabilir.Bağış makbuzu ne demek?
Bağış makbuzu ne demek?Diğer bir deyişle derneğin yapmış olduğu MAL bağışlarında kullanılacak makbuz.
Dernekler kasada ne kadar para bulundurulabilir?
Dernekler kasada ne kadar para bulundurulabilir?Derneklerin banka hesabı açmasına dair herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu nedenle dernek kasasında bulundurulması gereken nakit miktarı ile ilgili herhangi bir sınır bulunmaz.
Derbis şifresi nasıl değiştirilir?
1. DERBİS'e E-Devlet Kapısı üzerinden E-Devlet Şifresi ile giriş yapılabilmektedir. 2. Kullanıcının E-Devlet Şifresi yok ise diğer seçenek olan ve DERBİS giriş ekranında yer alan "Şifremi Unuttum" linkine tıklayabilir.Bağış makbuzu nasıl işlenir?
· Bağış ve yardım tutarları önce ilgili gider hesaplarına intikal ettirilir. · Dönem sonunda bu tutarlar önce beyannamede KKEG olarak ilave edilir. · Daha sonra hesaplanan bağış tutarı indirim konusu yapılır. · İlgili dönem kazancını aşan bağış ve yardım tutarları zarar olarak sonraki dönemlere devredilemez.Bağış belgesi Nedir?
Bağış belgesi Nedir?Düzenlenecek makbuzun ismi Dernek Gelirleri Alındı Belgesi'dir. Bu belge dernek kurulduktan sonra alınacak bir Yönetim Kurulu Kararı ile matbaada bastırılabilir. Bastırılan makbuz için İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'ne herhangi bir bildirimde bulunulmasına gerek yoktur.
Dernekler borç para verebilir mi?
Dernekler borç para verebilir mi?Örneğin, bir derneğin tüzüğünde borçlanmaya ilişkin olarak; "Dernek, amacını gerçekleştirmek ve faaliyetlerini yürütebilmek için ihtiyaç duyulması halinde yönetim kurulu kararı ile borçlanma yapabilir.