Modoratör
Efsanevi Üye
Ders kayıt tarihi geçerse ne olur?
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Kayıt Yenilemedim kaydım silinir mi?
Kaydını yenilemeyen öğrenciler, o öğretim yılında sınavlara giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar. İki yıl üst üste kaydını yenilemeyen öğrencilerin fakülteden kayıtları silinerek ilişkileri kesilir.
4 dönem kayıt yapılmazsa ne olur?
4 dönem kayıt yapılmazsa ne olur?
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun "Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir." hükmünü içermektedir.
Ders kaydı yenilenmezse ne olur?
Ders kaydı yenilenmezse ne olur?
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır. İlk kayıt ve kayıt yenileme sırasında öğrenim ücretini ödemeyen ikinci öğretim öğrencilerinin kaydı yenilenmez.
Ders kaydı yapmadım ne yapmalıyım?
Üst sınıf öğrencileri ders kaydı yapmayı unutursa, öğrencilerde katkı payı istenebilir. Üniversitelere göre katkı payları değişiklik göstermektedir. Öğrenci ödemeyi yaptıktan sonra dekontu bölüm başkanı yâda gereken yerlere gösterdikten sonra ders kayı yapılacaktır.
Okula gitmiyorum kaydım silinir mi?
YÖK'ün taslak çalışmasına göre, üniversitede kayıt yenilemeyen öğrencilerin kaydı silinmeyecek, dondurulacak. Öğrenci istediği yıl öğrenimine devam edebilecek. Ancak bu öğrencilerden fazla harç alınacak. YÖK üniversitelerde öğrencilerin kaydının silinmesi uygulamasını sonlandırmaya hazırlanıyor.
Kaç dönem kayıt yenileme yapılmazsa?
Kaç dönem kayıt yenileme yapılmazsa?
Artık yeni kanun ile üst üste dört dönem boyunca kayıt yenileme yapmadığınızda kaydınız silinecek ve daha sonra kaldığınız yerden devam edemeyeceksiniz. Açıköğretime devam etmek için tekrar sınava girmeli veya ikinci üniversite gibi geçiş kayıtlarını kullanarak baştan başlamanız gerekecek.