☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Destek egitime neden ihtiyac vardir?

Zeberus

Administrator
Yönetici

Destek eğitime neden ihtiyaç vardır?​

Birebir aldığı eğitim akademik başarısının artmasını sağlayacaktır, temel okuma yazma ve matematik becerilerini öğrenmesi bu yolla hızlanacaktır. Başarısının artığını görmesi ya da bir şeyler öğrenebildiğini, başarabildiğini gören çocuğun özgüveni de artacaktır.

Bir öğrenci kaç saat destek eğitim alabilir?​

kaç saate kadar görev alabilir ve ücretlendirme nasıl yapılır? görevlerini tamamladıktan sonra haftada 8 saate kadar destek eğitim odalarında görev alabilirler. Sınıf öğretmenlerine haftalık 30 saat olan ders görevlerinin yanında haftada 8 saat daha Destek Eğitim Odasında ders verilebilir.
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre öncelikle okulun öğretmenlerinden olmak üzere özel eğitim öğretmenleri, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri ile RAM’da görevli özel eğitim öğretmenleri ya da diğer okul ve ku- rumlardaki öğretmenler görevlendirilir.
Destek özel eğitim hizmetleri nelerdir?
Destek özel eğitim hizmetleri, kaynak odada eğitim, sınıf-içi yardım ve özel eğitim danışmanlığı biçiminde kaynaştırma öğrencilerine ve/veya öğretmen- lerine sağlanan ek hizmetlerdir. Kaynak odada eğitim, belli derslerde kaynaştırma öğrencisi- nin normal sınıftan çıkarılmasıyla yürütülmektedir.
Öğrencinin destek eğitimi almasına ihtiyaç var mı?
Destek Eğitim Odası Açmak Zorunlu mudur? birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrencilerin öğrenim gördüğü okul ve kurumlarda “Destek Eğitim Odası” açılması zorunludur.

Destek eğitim ek ders ücreti ne kadar?​

2021 Yılı Ocak Ayı Kadrolu Öğretmen Net Ek Ders Saat Ücreti (%15 Vergi Dilimli Hesaplama)

Evde eğitim 40 saate dahil mi?​

Söz konusu yazıda bu hususlar açıklandıktan sonra 40 saat sınırına bir anlam verilememiştir denilerek durum açıklığa kavuşturulmuştur. Buna iyep,evde eğitim vs dahil değildir. YAni 40 saat aşılabilir ve ücreti ödenir. 30 saat dersi olan branş öğretmeni BEP yapamaz. 21 saati var ise 9 saate kadar BEP yapar.
Öğrencinin Destek Eğitim Odasında alacağı haftalık ders saati, öğrencinin haftalık toplam ders saatinin %40’ını aşmayacak şekilde planlanır. İlkokul öğrencileri için bu süre haftada 12 saate denk gelmektedir. Öğrencinin ihtiyacı doğrultusunda ve azami ölçüde bu eğitimden yararlanması sağlanır.
Destek eğitim odasında öncelik hangi öğretmenin?
Destek eğitim odasında öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına göre görme, işitme, zihinsel engelliler sınıf öğretmenleri öncelikli olmak üzere, gezerek özel eğitim görevi yapan öğretmen, sınıf öğretmeni ve alan öğretmenleri görevlendirilir. Görevlendirmelerde okul öğretmenlerinin görev almasına öncelik verilir.
Destek eğitim odasından kimler yararlanır?
Destek eğitim odasında, okul ve kurumlarda, kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulaması kapsamında yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrenciler eğitim görebilir.

Destek eğitim Odası Nedir KPSS?​

Kaynak oda (destek eğitim odası): Kaynaştırma uygulaması yapılan okullarda, özel eğitim gerektiren öğrencilerin destek eğitimi alması için düzenlenmiş ortamdır.

Destek eğitim planlamaya dahil edilir mi?​

Destek eğitim odasında eğitim alacak öğrenciler ile eğitim hizmeti sunacak öğretmenlerin hangi gün ve saatlerde destek eğitim odasında olacaklarına ilişkin planlama okul yönetimince yapılır. Öğrencilerin devam takip vb. durumları okul yönetimince sınıf defteri tutulması yoluyla kayıt altına alınır.
İşte 2022 yılı (kadrolu öğretmen-sözleşmeli öğretmen) ek ders güncel ücretleri; Gündüz ek ders: 32,96 TL Lira olacak. Yüksek Lisans Ek Ders 35,27 TL olacak.
2021 özel eğitim ek ders ücreti ne kadar?
Sözleşmeli ek ders ücretleri de 23,41 lira, Takviye ek ders ücreti ise 54,57 lira ve özel eğitim ek ders ücreti ise 34,09 lira olacak.