Modoratör
Yeni Üye
Dev Afrika salyangozu ne kadar büyür?
Achatina fulica en sevilen ve dolayısıyla pet olarak beslenen Afrika kara salyangozudur. 10 yıla kadar yaşayabilir, boyu ortalama 12 cm ve çapı 6 cm kadardır. Kabuk rengi kızılımsı kahve içerisinde açık sarı tonlara sahiptir veya tamamen açık sarı da olabilir çünkü değişik varyeteleri vardır.
Salyangoz en çok nerelerde bulunur?
Salyangozlar, tatlı sularda, denizlerde ve bütün çevrede görülebilen hayvanlardır. Nemli yerlerde bulunurlar ve yağışın bol olduğu ve havanın tam soğumadığı sonbahar aylarında sürekli görülürler. Vücutlarında bol miktarda su bulunduğu için çok soğuk havalarda donarlar.
En büyük salyangoz kaç cm?
En büyük salyangoz kaç cm?
Adıyaman'da bulunan 65 milyon yıllık dev salyangoz fosili Adıyaman Müzesi sergi salonunda ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. 2008 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi Haydarlı bölgesinde bulunan 44 santim boyutundaki 65 milyon yıllık dev salyangoz fosili büyük ilgi görüyor. 85 Santim uzunluğunda 38 santim …
Bahçedeki Salyangozlar nasıl yok edilir?
Bahçedeki Salyangozlar nasıl yok edilir?
Bahçenin ya da evinin etrafını aşındırıcı bir bariyerle çevirerek salyangozları uzak tutabilirsin. Yumurta kabuğu, diyatomlu toprak, çakıl, odun külü ve sedir ağacı yongası iyi seçeneklerdir. Salyangozlar bunların üstlerinden geçmekte zorlanır ve bu sayede onları uzak tutabilirsin.
Salyangozun gözleri nerede?
Salyangozlar görebilirler ancak duyamazlar çünkü kulakları ve kulak kanalları yoktur. Çoğu kara salyangozunun iki tane uzun anteni ve antenlerin uç kısımlarında gözleri vardır, altta kısa olan iki anteni ise koku almak ve etraftaki titreşimleri hissetmek için kullanırlar.
Salyangoz nasıl ürer?
Salyangozlar, hem erkek hem de dişi üreme organına sahip erdişidir. Ağaç diplerine, toprak altı kovuklara ve çalılara kabuklu yumurtalarını bırakan salyangoz, 60-90 adet yumurta bırakarak ürer. Yumurtadan 15-30 günde çıkan salyangoz yavruları, çıktıkları kabukları yiyerek beslenirler.