Devamsızlıklar ne zaman silinir?
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır. Bir sene içinde 10 gün özürsüz, 20 gün özürlü devamsızlık hakkınız var. Bu süreleri aşmamaya dikkat etmelisiniz.
Lisede okul değiştirince devamsızlık silinir mi?
Lisede okul değiştirince devamsızlık silinir mi?
Sorusu öğrencilerin genel olarak endişe içerisinde sorduğu sorular arasında yer almaktadır. Ancak bu noktada MEB tarafından 5 günlük bir ekstra süre tanınmıştır. Yani bir öğrenci okulunu değiştirip başka bir okula nakil olursa, korkmasına gerek yoktu çünkü +5 gün devamsızlık hakkı kaydına tanımlanmaktadır.
Nakilde devamsızlık önemli mi?
Özürlü veya özürsüz devamsızlıkların toplamı bir alınır. Öğrenci ister raporlu veya izinli yada izinsiz derse girmez ise devamsızlık toplamı fark etmez. Öğrenci bir dersten devamsızlıktan kalmış ise diğer derslerden kalmayabilir. Devamsızlık gün olarak değil her ders için ayrı ayrı tutulur.
Yarım gün devamsızlıklar siliniyor mu?
Yarım gün devamsızlıklar siliniyor mu?
Peki, 2. dönem devamsızlıklar sıfırlanıyor mu? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder. Devamsızlık süresi tüm bir seneyi kapsamaktadır.
Lisede özürlü devamsızlık 20 günü geçerse ne olur?
(b) bendinde; "Ders yılı içinde toplam 20 gün okula özürsüz olarak devam etmeyen öğrenciler, notları ne olursa olsun başarısız sayılır." kuruluşlarınca düzenlenecek raporla belgelendirilmesi ve özrü takip eden 5 iş günü için yönetimine bildirilmesi gerekir.
Nakil olunca devamsızlık hakkı kaç gündür?
Nakil olunca devamsızlık hakkı kaç gündür?
Öğrencinin bir okuldan başka bir okula gitmesi yani nakil olması durumunda 5 gün devamsızlık hakkı tanınır. Tüm öğrenciler ya da veliler e-okul vbs (veli bilgilendirme sistemi) üzerinden devamsızlıkları sorgulayabilir.
Açığa geçince devamsızlıklar siliniyor mu?
Açık liseye geçince devamsızlıktan kalmazsın. Örgün eğitimle bir alakan kalmıyor sonuçta. Açık lisede de okul zorunluluğu yok, mesleki açık lisede haftada belirli günler gidiyorsun ancak problem oluşturacağını sanmıyorum. Onun dışında açık öğretim lisesine tabii ki geçebilirsin.
Rapor alınca devamsızlık silinir mi?
Rapor alınca devamsızlık silinir mi?
'Rapor almayan devamsız sayılır'
Özürlü Devamsızlık Kaç gün?
Devamsızlık süresi özürsüz (raporsuz) olarak 10 gün, özürlü (raporlu) olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür. Ancak aşağıda sayacağımız bazı özel durumlarda bu süre 60 güne kadar uzayabilir.