Modoratör
New member
Devlet okullarında kayıt ücreti yasal mı?
Kayıt işlemleri sırasında da herhangi bir ücret talep edilmesi yasal değil. Milli eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklamasında; "TC kimlik numarası ve adresi tanımlı tüm çocukların birinci sınıfa kayıtları Bakanlığımız tarafından merkezi sistemle (otomatik olarak) yapılmıştır.Okul kayıt ücreti var mı?
Okullara öğrenci kayıtları esnasında kayıt parası veya başka ad altında zorunlu olarak herhangi bir ücret alınmayacak olup bu tarz uygulamalara dair şikâyetlerin valilikler tarafından ivedilikle değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapılması sağlanacaktır.Geçici kaydın kesin kayda dönüşmesi için velinin ilgili okula gidip çocuğunu okula göndereceğini beyan etmesi yeterli olmakta. Kayıt işlemi için herhangi bir belge istenmemekte. Kayıt işlemleri sırasında da herhangi bir ücret talep edilmesi yasal değil.
Devlet Anaokulları tam gün mü?
Devlet Anaokulları tam gün mü?Tayyipgiller tarafından, Temmuz ayında Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı anaokullarında tam gün eğitim kaldırıldı. Tam gün yerine ikili, yani sabahçı ve öğlenci şeklinde eğitim verilecek.
Okul para isteyebilir mi?
Okul para isteyebilir mi?Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyaçlarını karşılayabileceği gerekli ödeneği sağlamadığı için okul idareleri bu yola başvurmak zorunda kalıyor. Her ne amaçla olursa olsun "gönüllülük" dışında talep edilen paralar yasal değil.
Çocuğum nerede kayıtlı?
Veliler, MEB'in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.Anaokulu tam gün mü yarım gün mü?
Ancak üç-beş yaş grubundaki çocukların anaokuluna haftada bir-kaç gün ya da yarım gün olarak devam etmeleri okula uyum sağlamalarını kolaylaştıran bir yaklaşımdır. Beş yaşından itibaren ise çocuğun anaokuluna tam gün gitmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.Yarım gün temel eğitim veren anaokulları saatleri genellikle sabahları 08.00 ile 13.00 arasında, öğlen devresi ise 13.00 ile 17.00 arasındadır.
Okul masraflarını kim öder?
Okul masraflarını kim öder?Okullar Masraflarını Nasıl Karşılıyor? Okullardaki masraflar genellikle habere konu olduğu üzere kayıt sırasında velilerden alınan paralarla karşılanıyor. Okul müdürleri boya vb. ihtiyaçları "sponsorluk" usulü yöntemlerle çözmeye çalışıyor. Sınıflar kendi sınıf ihtiyaçları için kermes düzenliyor.
Devlet okulları para isteyebilir mi?
Devlet okulları para isteyebilir mi?Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamalarda, hiçbir devlet okulunun velilerden kayıt döneminde zorla para talep edemeyeceği bilgisine yer verildi. …