- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -149
- Meslek
- Webmaster
Devrettirmek nedir?
(nsz) (de'vretmek) 1. Dönmek, dolaşmak. 2. huk. Bir malın mülkiyetini, bir mal üzerindeki hakkı başkasına geçirmek: "Bana gelip hisseni satın almak istiyorum, bana devret deseydin belki razı olurdum." -O.
Devralıyor ne demek?
Devralıyor ne demek?
başkasının olan herhangi bir şeyi üstlenmek.
Devir ne demek TDK?
Devir, TDK sözlük anlamı olarak kendine özgü zamanlara verilen isim ya da aktarma, dönme anlamlarına kullanılır.
Lüks ne anlama gelir?
Lüks ne anlama gelir?
Lüks kelimesi Türkçe'de "gösteriş, gösterişli" anlamına gelir. Fransızca luxe "gösteriş, gösterişli" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince luxus, luxur- "aşırılık, israf, tantana, debdebe" sözcüğünden evrilmiştir.
Devir daire ne demek?
Denizde geminin çeşitli hızla ve muhtelif dümen açısı ile çizdiği daire.
Devir hakkı ne demek?
Devir hakkı ne demek?
KİRACIYA DEVİR HAKKI: Kiracıya, kira ilişkisini başkasına devir hakkı da tanındı. İşyerlerine ilişkin kira uygulamalarında da kiracı işi yolunda gitmezse dükkanı başka bir kiracıya devredebilecek. Mal sahibinin yazılı rızası ile devir yapılabilecek.
Devran ne anlama gelir?
Devran kelimesi Türkçe'de "1. sürekli ve tekrarlanan dönüş, döngü, dönüp durma, 2. mec. çağ, felek" anlamına gelir. Arapça dwr kökünden gelen dawarān دوران z "1. sürekli ve tekrarlanan dönüş, döngü, dönüp durma, 2. mec. çağ, felek" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça dāra "döndü" fiilinin masdarıdır.
Nüks ne anlama gelir?
Nüks ne anlama gelir?
Hastalığın tekrarladığını ifade için kullanılan terimdir.(örnek; fıtık tekrarladı ise nüks fıtık, kanser tekrar aynı yerde oldu ise nüks etti ifadeleri kullanılır.)
Lümen ne anlama gelir?
Bir ampulün ışık gücü ya da ışık değeri lümen şeklinde ifade edilir. Örneğin lümen değeri yüksek olan bir aracın far aydınlatması, gece uzak mesafeleri daha net görülmesine imkan vermektedir. Yani diğer bir deyişle birim yüzeyi daha fazla aydınlatma imkanı, lümen değerine bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Devirli ev satın almak ne demek?
Devirli ev satın almak ne demek?
Devretme, taşınmazın bir başkasına herhangi bir bedel talep etmeksizin karşı tarafa geçirilmesidir. Satış işleminde ise konutun değerinin satın alan kişi tarafından ödenir. Devir işlemleri için bağlı olunan tapu dairelerinde gerekli bazı evrak ve imza işlemlerinin tamamlanması gerekir.
Tapu devir işlemleri ne kadar tutar?
Tapu devir ücreti, diğer bir adı ile tapu harcı, devri gerçekleşecek olan taşınmazın tapu dairesinde gösterilen değerinin %4'ü olacak şekilde hesap edilir. Söz konusu %4'lük pay ise alıcı ve satıcı arasında %2 olacak şekilde paylaştırılır.
Kiracı kiralananı devredebilir mi?
Kiracı kiralananı devredebilir mi?
Kira sözleşmesinin devri, sözleşme ilişkisinden çıkmak isteyen kiracıya tanınmış bir haktır. Buna göre kiracı, kiraya verenin yazılı onayı ile kira sözleşmesini üçüncü kişiye devredebilir. Her türlü kira sözleşmesinin devri mümkündür.