<
Editör
Yeni Üye
DİDERAL fazla içilirse ne olur?
Dideral doz aşımı Aşırı doz tansiyon düşüklüğü, kalp atım sayısının azalması, kalp yetmezliği ve solunum düşüklüğü gibi ciddi zehirlenme belirtilerine yol açabilir. Tıbbi müdahale için hemen acile gidilmelidir.
DİDERAL heyecan için nasıl kullanılır?
eğer sunumda sınavda çarpıntınızı önleyemiyorsanız ya da heyecanınızı kontrol edemiyorsanız küçük yarım dideral bu derdinizi alır götürür. sunumdan 30-45 dk önce almanız yeterli. aslen kalp ilacı olan dideralin yarımı ya da tamı heyecan kaynaklı çarpıntıyı götürür.
DİDERAL çarpıntıya iyi gelir mi?
DİDERAL çarpıntıya iyi gelir mi?
içinde bulunan propanololun lokal anestezik etkisi vardır.sedatize eder ve anksiyete de kullanılabilir.kalp atımını yavaşlatır.çarpıntıya iyi gelir.damarlarda vazokonstriksiyon yaparak migrene iyi gelir.
DİDERAL icinde ne var?
DİDERAL tablet ağızdan alınır. İlacınızın bir kutusu içinde her biri 40 mg propranolol hidroklorür içeren 50 adet tablet bulunur. DİDERAL beta-blokörler adı verilen ilaç grubuna dahildir.
Dideral bağımlılık yapar mı?
Yeşil reçeteye tabi olmayan kaygı gidericiler: Atarax, pasiflora, buspon, Nervikan, Dideral. En çok kullanılan bu ilaçlardır. Bağımlılık riskleri yoktur.
Diltiazem hangi durumlarda kullanılır?
Diltiazem hangi durumlarda kullanılır?
Diltiazem kalsiyum kanal blokörüdür. Kalsiyum kanal blokörleri; Kalsiyum iyonunun kalp hücreleri, koroner ve periferik arterlerin düz kas hücrelerine girişini engeller. Kalp ve kan damarlarında kasları gevşeterek çalışır. Hipertansiyon, anjina ve bazı ritim bozuklukarını tedavi etmek için kullanılır.
Taşikardi ne sıklıkla olur?
Kalbin anormalliği, kalp atış hızını hızlandıran hızlı elektrik sinyalleri ürettiğinde, normalde dakikada yaklaşık 60 ila 100 atım olduğunda taşikardi oluşur. Kalbin atım sayısı 60'dan daha az olursa bu duruma da tıp dünyasında brakardi denir.
Dideral hangi ilaç grubu?
DİDERAL beta-blokörler adı verilen ilaç grubuna dahildir. DİDERAL etkisini, vücudunuzda doğal olarak bulunan, kalbinizi ve kan damarlarınızı etkileyen bazı kimyasal maddelerin (örneğin, adrenalin) etkilerini durdurarak gösterir.