haberci
Meraklı Üye

Didim'de Milli Emlak Müdürlüğü'nde Rüşvet Operasyonu!
Aydın ilinde Didim Milli Emlak Müdürlüğü'nde rüşvet iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyon sonucunda tutuklanan tek şüpheli ise E.Y. (41) oldu.
Didim Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Aydın İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Milli Emlak Müdürlüğü'nde rüşvet iddialarını araştırmak üzere harekete geçti. Müdürlükte harita teknikeri olarak çalışan E.Y.'nin, Hazine arazilerinin konumunu ve durumunu göstererek bazı kişilerden rüşvet aldığı iddiası üzerine teknik ve fiziki takibe alındı. Yapılan telefon görüşmeleri ve MASAK raporları, E.Y.'nin şüphelilerle temasa geçtiğini ve para transferleri gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Jandarma ekipleri, operasyon için harekete geçerek belirlenen adreslere baskın düzenledi. Gözaltına alınan 16 şüpheliden 11'i ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğerleri ise adliye sevk edildi. Bugün Didim Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler arasında tutuklanan E.Y. dikkat çekerken, M.S., T.Ş., M.Ş., İ.F. ve M.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Haberin görsel kaynağı: Mert CONA/AYDIN.