<
Modoratör
Yeni Üye
Dijital sertifika nasıl kullanılır?
E-sertifika, dijital eğitim platformlarında, sertifikayı almaya hak kazanmış kişilerin hesabında gözükür. E-sertifika, belge olarak kullanmak için fiziki olarak talep edebilir ya da sertifika kodu ile eğitim alınan siteden sertifika sorgulama yapılabilir.
E devlette sorgulanabilir sertifika ne işe yarar?
e-Devlet üzerinden görüntülenen sertifikalar ise kişinin eğitim aldığı konuda uzmanlığını belgeler ve kanıtlar. e-Devlet üzerinden bu sertifikalar sorgulanabileceği gibi eğitim alınan kurumun internet sitesinden sertifika sorgulama yapılabilir ya da eğitim alındığını belgelemek için fiziki sertifika talep edilebilir.
Dijital sertifikaların amacı nedir?
Dijital sertifikaların amacı nedir?
Dijital sertifika, şifreleme anahtar çiftlerini web siteleri, kişiler veya kuruluşlar gibi varlıklarla ilişkilendirmek için kullanılan bir dosya türüdür. Genel güven gerekliyse, güvenilir Sertifika Yetkilisi (CA) SSL.com gibi, bunları doğrular ve dijital sertifikalar aracılığıyla kriptografik çiftlerle ilişkilendirir.
Milli eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ne işe yarar?
Milli eğitim Bakanlığı onaylı sertifika ne işe yarar?
Meb Onaylı sertifika yapmış olduğunuz iş yada beceriyi belgelemek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafın verilen bir belgedir. Meb onaylı sertifika birçok kamu ve özel kurumda istenilen belgedir. Bazı branşlarda zorunlu olarak istenmektedir.
İnternet sertifika ne işe yarar?
Online sertifika eğitim programları ile eğitim almak isteyenler ilgili web sitesi üzerinden kayıt, ders ve sınav gibi tüm işlemleri gerçekleştirebilirler. E- sertifika sisteminde mesleki ya da kişisel gelişim eğitim programına katılan kişiler internet üzerinden uzaktan eğitim alır.
Dijital sertifikaları yöneten genel anahtar altyapısı standardı nedir?
Açık anahtar altyapısı (AAA), dijital sertifikaların 9 Nisan 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. oluşturulması, yönetimesi, dağıtılması, kullanılması ve yeri geldiğinde iptal edilebilmesi için donanım, yazılım, kullanıcılar(kurumlar veya insanlar) kurallar ve gerekli prosedürlerden meydana gelen bir …