Modoratör
Efsanevi Üye
Diktatör neye denir?
Diktatör (Latince: dictator; emir veren, dikte ettiren), elinde mutlak ve sınırsız bir otoriteye sahip olan yöneticilere verilen tanımdır. Bir diktatör tarafından yönetilen ülkelere ise diktatörlük denilmektedir. Diktatörler sol veya sağ siyasi görüşlere sahip olabilirler.
Teknokratik yönetim anlayışı nedir?
Teknokrasi veya Uygulayımcıerki, bütün karar verme süreçlerinin teknik uzmanların ellerinde olduğu bir yönetim şeklidir. Yönetim kademelerinde sadece bilgi, deneyim ve yetenek sahibi bilim insanları, mühendisler ve teknolojistler yer alır. Siyasi ve ekonomik süreçler bilime ve rasyonalizme dayandırılır.
Otokratik eğitim nedir?
Otokratik eğitim nedir?
Sınıf veya ders kurallarını tek başına belirlemek ve öğrencilerin bu kurallara uymasını beklemek. Sınıf veya ders kurallarını öğrencilerle birlikte belirlemek ve öğrencilerin kendi istekleriyle bu kurallara uymaları konusunda onları motive etmek.
Diktatörlük nedir kısa?
Diktatörlük nedir kısa?
Diktatörlük (Latince: dictatura), otokratik bir hükûmet biçiminde, yönetimin diktatör olan tek bir birey tarafından yönetilmesi türüdür. Hükûmet yönetimindeki tek bir kişi veya küçük bir grup tarafından denetlenebilen insanlar.
Mustafa Kemal Atatürk diktatör mü?
Asker kökenli olduğu, olağanüstü yetkilerle donatılmış bir tek parti rejiminin başında ölümüne dek iktidarda kaldığı için bazı kaynaklarda müşfik bir diktatör olarak anılan Mustafa Kemal Atatürk, 1919'dan 1923'e dek Türk Kurtuluş Savaşı'nda ettiği önderlik ve 1923'ten 1938'e dek süren Cumhurbaşkanlığı süresince, eski …
Demokratik yönetim anlayışı ne demek?
Sosyal eşitsizliği yok etmeye çabalayan yönetim; Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim; Kamu hizmetinde bulunmak için halkın desteğine dayanan yönetim.
Oligarşi ne demek?
Oligarşi ne demek?
Oligarşi, küçük ve ayrıcalıklı bir grubun iktidarda olduğu yönetim şeklidir. Genellikle bu grubun bencilce ve görevlerini kötüye kullanarak gerçekleştirdiği, despotça bir yönetim şeklidir. Oligarşinin üyesi ya da destekçisi olan kişi ya da grupları tanımlamak için "oligark" terimi kullanılır.
Önlemsel yaklaşım nedir?
Önlemsel yaklaşım nedir?
Önlemsel Yaklaşım: *Sorun oluşturabilecek durumlar için daha sorun ortaya çıkmadan önce gerekli tedbirlerin alınır. *Bireyden çok gruba yönelim vardır. *Hata yapmama anlayışına dayanır.
Otokratik tutum ne demek?
OTORİTER TUTUM Ailede katı bir disiplin anlayışı ve anlayışsız, hoşgörüsüz, katı ve baskıcı bir tutum vardır. Çocuk, anne babanın kurallarını yerine getirme çabasında olduğu için kendini ifade edemez. Ailenin belirlediği kurallar ve sınırlar içinde çocukların kendine özgü yapıları adeta yok sayılır.
Dikta yönetim ne demek?
Dikta, insanlara ne yapıp ne yapmaması gerektiğini emreden buyurgan rejimlere verilen isim. …
Ilber Ortaylı Gazi Mustafa Kemal Atatürk kaç sayfa?
Ilber Ortaylı Gazi Mustafa Kemal Atatürk kaç sayfa?
Gazi Mustafa Kemal Atatürk – İlber Ortaylı
Basım Dili | Türkçe
Cilt Durumu | Ciltsiz
Sayfa Sayısı | 480
Yayın Tarihi | 2017
Yazar | İlber Ortaylı