Son Konular

Din dersi almak zorunlu mu?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.607
Meslek
Webmaster

Din dersi almak zorunlu mu?

Din ve ahlak eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlak öğretimi ilk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcisinin talebine bağlıdır.

Din dersinden muaf olmak için ne yapılmalı?

Din dersinden muaf olmak için ne yapılmalı?
her okulda uygulamalı olarak işlemez. normalde nüfus cüzdanı fotokopisinin, müdür veya yardımcısına inceletilmesi sonrası muaf olunabilir.

Din öğretimine ihtiyaç var mı?

Din öğretimine ihtiyaç var mı?
Eğitimin görevi fertlerin bütün ihtiyaçlarını doğru ve dengeli biçimde karşılamaktır. Doğru dini bilgi de fertler için bir ihtiyaç ve haktır. Din öğretimi kişilerin sosyalleşmesine katkıda bulunurken, dini etkinliklere katılacaklara gerekli hazır bulunuşluğu sağlar, katılmayanlara ise değerlendirme yeteneği kazandırır.

Bireyler dini nasıl anlamakta ve uygulamaktadır?

Birey, küçüklüğünden itibaren, dini bilgiler öğrenir, dini yaĢayıĢları görür, kendisinin dinin neresinde olduğunu anlamaya çalıĢır. Öğrendiği bilgiler ve edindiği dini tecrübeler sonunda, dine karĢı bir tutum belirler ve bu tutum onun dinsel duygularını etkiler. Herkesin bir dini kimliği vardır.

Din eğitimi ne zaman başlamalı?

Din eğitimi ne zaman başlamalı?
Beş yaş, çocukluk döneminin düğüm noktasıdır. Bu yaşı, "altın yaş" olarak vasıflandırabiliriz. Bu çağ, çocuğun birtakım ibadetlere, dînî tavır ve davranışlara âşinalık kazandırabilmesi için en önemli zaman dilimidir.

Zorunlu din dersi kim getirdi?

Zorunlu din dersi kim getirdi?
Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, 1982 Anayasası'nda din derslerini zorunlu hale getiren maddenin bizzat Kenan Evren tarafından eklendiğini belirterek, Evren'in bu kararının ardındaki sebebi açıkladı.

Türkiye'de din eğitimi ne zaman zorunlu oldu?

Bu doğrultuda, dine mesafeli tek parti iktidarında 1920'li yılların sonundan 1950'li yıllara dek din dersleri müfredat programlarından tamamen çıkarılırken; 1950'lerden itibaren seçmeli din dersi uygulamasına geçildi ve son olarak 1982 Anayasası ile din dersi zorunlu hale getirildi.

Din kültürünün amacı nedir?

Din kültürünün amacı nedir?
Dersimizin amacı; evrensel, insani, ahlaki değerlerin, dinlerin insani ve ahlaki değerleriyle örtüştüğü bilincine aklın ve bilimin ışığında ulaşan nesiller yetişmesine katkıda bulunmaktır. Dersimizde, Atatürk'ün "Her kişi dinini, din işlerini, imanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır.

Din eğitimi nasıl ortaya çıktı?

Din eğitimi nasıl ortaya çıktı?
Din eğitim bilimi, Batı'da 19. asrın sonlarında eğitim bilimleri yanında ayrı bir bilim olarak doğmuştur. Türkiye'de ise din eğitiminin bilimsel ve teorik boyutuyla ilgilenilmeye ancak 20. asrın sonlarında başlanmıştır.

Din insan yapısına göre farklılık gösterir mi?

Din, inanç, ibadet ve ahlak ilkelerinden ibaret olup kıyamete kadar değişmeden varlığını koruyacak olan kutsal bir olgu iken, din anlayışı dinin ilkelerinin insanlar tarafından anlaşılma şekilleridir. Dolayısıyla din anlayışı mahiyet itibarıyla beşeri nitelik taşımakta, kutsallık taşımamaktadır.

Dini öğrenme dinden öğrenme ve din hakkında öğrenme yaklaşımı kime aittir?

Dini öğrenme dinden öğrenme ve din hakkında öğrenme yaklaşımı kime aittir?
Grimmit'in yaptığı ve J. Hull'un geliştirdiği din öğretimi modeli tanımlamasıdır (Engebretson, 2006). Söz konusu bu modeller şunlardır: "Dini öğrenme (Learning Religion)", "din hakkında öğrenme" (Learning about Religion) ve "dinden öğrenme (Learning from Religion)" (Grimmit, 2000-Hull, 2003, p.44).

Din eğitimi nereden başlamalı?

Din eğitimi nereden başlamalı?
Küçük yaşlarda çocuğun din eğitimine Allah inancıyla başlamak gerekir. Sonra anlatılacak bütün dînî bilgiler, Allah inancı merkeze alınarak verilmelidir. Çocuk, ilk defa "Allah" demeyi öğrendikten sonra, Allâh'a duâ etmenin ve O'na yönelmenin tecrübesini yaşamalıdır.

Din dersi almak zorunlu mu sorusuna verilen cevapta, Devletin gözetiminde ve denetiminde olan din ve ahlak eğitimlerinin ilk ve ortaöğretimde zorunlu dersler arasında olduğu belirtilmiştir. Ancak, din eğitimi ve öğretimi kişilerin kendi isteğine veya küçüklerin kanuni temsilcisinin talebine bağlı olarak yapılır. Muafiyet için ise her okulda farklı uygulamalar olabilmektedir. Genel olarak nüfus cüzdanı fotokopisinin okul yönetimine iletildikten sonra muafiyet sağlanabilir.

Din eğitimine ihtiyaç konusunda belirtilen görüşlerde, eğitimin bireylerin ihtiyaçlarını doğru ve dengeli şekilde karşılaması gerektiği vurgulanmıştır. Doğru dini bilgiye sahip olmanın bir hak olduğu, dini öğretimin sosyalleşmeye katkı sağladığı ve değerlendirme yeteneği kazandırabileceği ifade edilmiştir.

Bireylerin dini anlama ve uygulama sürecinde, çocukluk döneminden itibaren dini bilgiler öğrenildiği ve bu bilgilerin dinsel tutumları şekillendirdiği belirtilmiştir. Herkesin kendine özgü bir dini kimliği olduğu vurgulanmıştır.

Din eğitiminin ne zaman başlaması gerektiği konusunda ise beş yaşın öneminden bahsedilmiş ve çocukluk döneminin önemli bir zaman dilimi olduğu belirtilmiştir. Bu yaşta çocuklara ibadetler ve dini tutumlar konusunda aşinalık kazandırmanın önemine değinilmiştir.

Zorunlu din dersinin kim tarafından getirildiği sorusuna yanıt olarak, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan'ın Kenan Evren'in 1982 Anayasası'nda din derslerini zorunlu hale getiren maddeyi eklediğini ifade ettiği belirtilmiştir.

Türkiye'de din eğitiminin ne zaman zorunlu hale geldiği sorusuna verilen cevapta, 1982 Anayasası ile din dersinin zorunlu hale getirildiği ve öncesinde ise farklı dönemlerde din eğitimiyle ilgili değişiklikler yapıldığı açıklanmıştır.

Din kültürünün amacıyla ilgili olarak, evrensel, insani ve ahlaki değerlerin dinlerin değerleriyle örtüşmesinin genç nesillerin bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçladığı ifade edilmiştir.

Din eğitiminin nasıl ortaya çıktığı sorusunda, Batı'da 19. yüzyıl sonlarında eğitim bilimleri yanında ayrı bir disiplin olarak doğan din eğitimi biliminin Türkiye'de ise 20. yüzyılın sonlarında ilgi görmeye başladığı belirtilmiştir.

Din insan yapısına göre farklılık gösterir mi sorusuna verilen yanıtta, dinin kutsal bir olgu olmasına rağmen din anlayışının insanlar tarafından farklı şekillerde anlaşılabileceği üzerinde durulmuştur.

Dini öğrenme kavramının Grimmit ve Hull tarafından geliştirildiği ve dinden öğrenme, din hakkında öğrenme gibi farklı öğretim modellerinin bulunduğu belirtilmiştir.

Din eğitiminin nereden başlaması gerektiği konusunda ise Allah inancının merkeze alınarak küçük yaşlarda başlanması gerektiği vurgulanmıştır, çocukların Allah'a yönelmeleri ve dualarını yaşayarak öğrenmeleri gerektiği ifade edilmiştir.

Mary Kay nedir ne ise yarar?

Aralik 2021 KDV uzatildi mi?