Son Konular

Din egitiminin temelleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Din eğitiminin temelleri nelerdir?

Din Eğitiminin Kültürel Temelleri Kültür, insan yığınlarının birliğini ve kaynaşmasını sağlayarak onları toplum yapan bilgi, inanç, ahlâk, sanat, hukuk, örf ve adetler bütünüdür.

Din eğitimi kavramı nedir?

Dinî eğitim, bir ülkede insanlara belirli bir inancın aşılanması amacıyla o inancın ibadet şekillerinin uygulatılarak öğretilmesidir. Bu bakımdan dinî eğitim, dinî öğretimden ayrılır. Dinî öğretimde ise kişilere bütün dinlere ilişkin genel kültür düzeyinde bilgi verilir.

Din eğitiminin amacı nedir?

Din eğitiminin amacı nedir?
Din eğitiminin amacı, inanılan dinin inanç, ahlak ve diğer alanlarını mensuplarına öğreterek yaşanır hale getirmektir. Din öğretimi bilgi düzeyinde KALIRKEN , DİN EĞİTİMİ İSE BİLGİ VE AMELİ/ PRATİĞİ BİR ARAYA GETİREREK DİNİN DEĞERLERİNİ YAŞATARAK SOMUTLAŞTIRMAYI AMAÇLAR.

Neden din eğitimi?

Neden din eğitimi?
Eğitimin görevi fertlerin bütün ihtiyaçlarını doğru ve dengeli biçimde karşılamaktır. Doğru dini bilgi de fertler için bir ihtiyaç ve haktır. Din öğretimi kişilerin sosyalleşmesine katkıda bulunurken, dini etkinliklere katılacaklara gerekli hazır bulunuşluğu sağlar, katılmayanlara ise değerlendirme yeteneği kazandırır.

Din eğitimi nasıl ortaya çıktı?

Din eğitim bilimi, Batı'da 19. asrın sonlarında eğitim bilimleri yanında ayrı bir bilim olarak doğmuştur. Türkiye'de ise din eğitiminin bilimsel ve teorik boyutuyla ilgilenilmeye ancak 20. asrın sonlarında başlanmıştır.

Din ve eğitim ilişkisi nedir?

Din ve eğitimi ayrı toplumsal kurumlar olarak değerlendirdiğimizde, ikisinin insan yetiştirmede kesiştiklerini görürüz. Her iki kurum da insan yetiştirme amacı ve iddiasındadır. Bu kesişme tarih boyunca devam eden bir birlikteliği de beraberinde getirmiştir.

Islam dininde eğitim ve öğretimin amacı nedir?

Islam dininde eğitim ve öğretimin amacı nedir?
İslam Medeniyetinde din eğitiminin temel amacı insan-ı kâmil yetiştirmektir.

Yüksek din eğitimi ilk ne zaman verildi?

Yüksek din eğitimi ilk ne zaman verildi?
Türkiye'de Tevhid-i Tedrisat Kanunu'yla "Yüksek Dinîyat Mütehassısları" yetiştirmek üzere 1924'de İstanbul'da, daha sonra 1949 yılında Ankara Üniversitesi bünyesinde açılan İlahiyat Fakültesi'nin yanında 1958 yılında İstanbul'da açılan Yüksek İslam Enstitüleri ve 1971 yılında Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olarak açılan …

Din eğitimi ile genel eğitim arasında ilişki var mıdır?

Yeni dönemde medreselerin yanında modern mekteplerin açılması ve bu okullarda din dersine yer verilmesi, din eğitiminin genel eğitim içinde yer almasını sağlamıştır. Din eğitiminin genel eğitimin içinde yer alması, modern eğitimin verilerinden din eğitiminde de yararlanılabileceği anlayışını beraberinde getirmiştir.

Islam'ın ilme ve bilime verdiği önem nedir?

"Kim ilim tahsil etmek üzere bir yola girerse, Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır." "İlim tahsil etmek için yolculuğa çıkan kimse, evine dönünceye kadar Allah yolundadır." "Bir kimse, ilim elde etmek arzusuyla bir yola girerse, Allah o kişiye cennetin yolunu kolaylaştırır.

Din eğitiminin temelleri, kültürel birikimler üzerine inşa edilmiştir. Kültür, insanların bir araya gelmesini sağlayarak toplum olmalarını temin eden bilgi, inanç, ahlak, sanat, hukuk, gelenek ve görenekler gibi unsurlardan oluşur. Din eğitimi ise, belirli bir inancın insanlara öğretilmesi amacıyla o inancın ibadet ve öğretilerinin aktarılması sürecidir. Din eğitimi, bir inancın değerlerini öğreterek insanların yaşamlarında uygulayabilmelerini hedefler.

Din eğitiminin amacı, inanan kişilere inandıkları dinin inanç, ahlak ve diğer alanlarını öğreterek yaşam biçimlerine entegre etmektir. Din eğitimi, sadece bilgi vermekle kalmayıp bu bilgileri yaşama yansıtarak dinin değerlerini somutlaştırmayı amaçlar.

Din eğitimi ve genel eğitim arasında ise yakın bir ilişki bulunmaktadır. Modern eğitim anlayışı içerisinde din derslerine de yer verilmesi, din eğitiminin genel eğitim sistemi içinde var olmasını sağlamıştır. Bu durum, din eğitiminin genel eğitimden faydalanabileceği ve genel eğitimin verimliliğini destekleyebileceği anlamına gelir.

İslam dininde eğitim ve öğretimin amacı, insan-ı kâmil yetiştirmektir. İslam medeniyetinde eğitim, insanların maddi ve manevi olarak gelişmelerine yardımcı olmayı hedefler. İslam'ın ilme ve bilime verdiği önem de bu doğrultuda, ilim tahsili yapmanın cennete ulaşmada kolaylık sağlayacağını vurgulayan hadislerle desteklenir. İslam, bilgiye ve ilme önem vererek insanların dünya ve ahiret mutluluğuna ulaşmasını teşvik eder.

Din eğitiminin tarihçesi incelendiğinde, Batı'da 19. yüzyılın sonlarında ayrı bir bilim olarak ortaya çıkmış, Türkiye'de ise 20. yüzyılın sonlarına doğru bilimsel ve teorik olarak ele alınmaya başlanmıştır. Din ve eğitim kavramlarının insan yetiştirme amacı doğrultusunda bir araya geldiği tarih boyunca süregelen bir beraberlik içerisinde var olmuştur.

Cilleri ne yok eder?

Chelsea Sampiyonlar Ligi kac tane?