S
SoruCevap
Guest
Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Materyaller
200 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (Sarıları dışına)
1 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
2 paket kabartma tozu
Gereğince un
Yarım demet dereotu
İçi için:
Peynir yada çökelek
Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akları karıştıralım.
Şekeri tuzu da ek edip karıştırın.
Daha sonra kabartma tozu ve limon suyunu da ek edip ununu koyup yoğuralım. Ele yapışmayacak hamur elde edelim.
Şekillendirmeye hazır olan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım.
İç materyalini koyarak şekillendirelim.
Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp fırına verelim. Afiyet olsun.
200 gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (Sarıları dışına)
1 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu
2 paket kabartma tozu
Gereğince un
Yarım demet dereotu
İçi için:
Peynir yada çökelek
Dışı Kıyır İçi Yumuşacık Poğaça Tanımı Yapılışı
Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akları karıştıralım.
Şekeri tuzu da ek edip karıştırın.
Daha sonra kabartma tozu ve limon suyunu da ek edip ununu koyup yoğuralım. Ele yapışmayacak hamur elde edelim.
Şekillendirmeye hazır olan hamuru istediğiniz büyüklükte bezelere ayıralım.
İç materyalini koyarak şekillendirelim.
Ayırdığımız yumurta sarısını sürüp fırına verelim. Afiyet olsun.