Son Konular

Disiplin kurulunda kimler olmali?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Disiplin kurulunda kimler olmalı?

İL DİSİPLİN KURULU: Valinin veya görevlendireceği Vali Muavininin Başkanlığında, a) Hukuk İşleri Müdürü, b) Defterdar, c) Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürü, d) Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürü, e) Tarım Orman ve Köyişleri Müdürü, f) Bayındırlık ve İskan Müdüründen. II – (Değişik: 13/1/1986-86/10286 K.)

Disiplin suçları nelerdir?

Disiplin suçu nedir- Disiplin suçunu, kamu hizmeti düzenini bozan eylemler bütünü olarak tanımlayabiliriz. Nitekim kurumun iç düzenini bozmaya yönelik davranışlara disiplin suçları, disiplin suçlarına uygulanan yaptırımlara ise disiplin cezası denilmektedir.

Okul disiplin Kurulu üyeleri kimlerdir?

Okul disiplin Kurulu üyeleri kimlerdir?
Madde 20- Okul Disiplin Kurulu, her ders yılının ilk ayı içerisinde öğretmenler kurulunca gizli oyla seçilecek iki öğretmen, müdür başyardımcısı, müdür başyardımcısının bulunmadığı hallerde müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı, onur kurulu ikinci başkanı ve okul aile birliğinin kendi içinden seçeceği bir …

Disiplin cezası almadığına dair belge nasıl alınır?

Disiplin cezası almadığına dair belge nasıl alınır?
Disiplin cezası almadığına dair belge birçok yerden alınabilmektedir. Bunların en kolayı e-okul üzerindendir. Diğeri de okul yönetiminden imzalı belge almaktır. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri bu şekilde alabilirler.

Disiplin kurulu kaç kişiden oluşur?

Madde 4- Disiplin işlerinde yetkili kurullar Disiplin Kurulu, Yönetim Kurulu ve Genel Kurul'dur. İtiraz edilen cezalar Genel Kurul'un kararıyla kesinleşir. Madde 5- Disiplin Kurulu, Genel Kurul'ca seçilen üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur.

Sendika disiplin Kurulu kaç üyeden oluşur?

Şube yönetim kurulundaki ayrılmalar halinde yeni yönetim kurulunun seçilebilmesi için gerekli işlemler sendika yönetim kurulunca yapılır. Yönetim kurulu kararları, defterine yazılarak hazır üyelerce imzalanır. Disiplin kurulu: Madde 18 – Disiplin kurulu en az üç en çok beş üyeden oluşur.

Okul disiplin Kurulu nasıl çalışır?

Okul disiplin Kurulu nasıl çalışır?
Madde 24-Okul disiplin kurulu,okulun düzen ve disiplini hakkında görüşmeler yapar ve kararlar alır. doktoru ve okul aile birliği başkanı da bulunur. Okul Disiplin Kurulu; a)Disipline aykırı davranışların nedenlerini inceler ve bunların ortadan kaldırma yollarını arar.

Disiplin cezası almadığına dair belge Online Nasıl Alınır üniversite?

Disiplin cezası almadığına dair belge Online Nasıl Alınır üniversite?
Disiplin Cezası Almadığına Dair Belge Nasıl ve Nereden Alınır? Ortaöğretim seviyesinde eğitim alan öğrenciler e-Okul sistemi üzerinden, okul yönetimine başvurarak bu belgeyi temin edebilir. Üniversitelerde eğitim alan öğrenciler ise bir dilekçe yazarak öğrenci işlerine başvuru yapmalıdır.

Disiplin kurullarının oluşumu ve işleyişiyle ilgili sorularınıza detaylı cevaplar verelim:

1. **İl Disiplin Kurulu:** Valinin veya görevlendireceği Vali Muavininin başkanlığında, Hukuk İşleri Müdürü, Defterdar, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürü, Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürü, Tarım Orman ve Köyişleri Müdürü, Bayındırlık ve İskan Müdüründen oluşur.

2. **Okul Disiplin Kurulu:** Okul Disiplin Kurulu, öğretmenler kurulu tarafından gizli oyla seçilen iki öğretmen, müdür başyardımcısı, müdür başyardımcısının bulunmadığı durumlarda müdürün görevlendireceği bir müdür yardımcısı, onur kurulu ikinci başkanı ve okul aile birliğinin kendi içinden seçtiği bir üyeden oluşur.

3. **Disiplin Cezaları ve Disiplin Suçları:** Disiplin suçları, kurumun iç düzenini bozan eylemler olarak tanımlanır. Disiplin suçlarına uygulanan yaptırımlara disiplin cezası denir. Disiplin suçu işleyen kişilere disiplin cezası verilerek düzen bozucu davranışlarının önüne geçilir.

4. **Disiplin Kurulu Üye Sayısı:** Disiplin Kurulu, üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Bu üyeler genel kurul tarafından seçilir ve disiplin işlerinde yetkili kurullardan biridir.

5. **Sendika Disiplin Kurulu Üye Sayısı:** Sendika disiplin kurulu en az üç en çok beş üyeden oluşur. Bu üyeler sendika yönetim kurulu tarafından seçilir ve sendika içinde disiplin işlerini yürütürler.

6. **Disiplin Kurullarının Çalışma Prensibi:** Disiplin kurulları, kurumun düzen ve disiplini hakkında görüşmeler yapar, disipline aykırı davranışların nedenlerini inceler ve alınacak kararları belirler. Kurul üyeleri, kurum içindeki düzeni sağlamak ve işleyişi düzene koymak amacıyla bir araya gelirler.

Disiplin cezası almadığına dair belge alma işlemi ise e-Okul sistemi üzerinden yapılabildiği gibi, ilgili okul yönetimine başvurularak da gerçekleştirilebilir. Üniversite öğrencileri ise genellikle öğrenci işleri birimine dilekçe yazarak belge talep ederler.

Doğru bilgi ve belge temini için ilgili kurumların yönergelerine ve prosedürlerine uygun hareket etmek önemlidir.

Kori soslu makarna nasil yapilir?

Astra HV kayisi ne zaman degisir?

1. Konular

1. 1.281.389
  2. Mesajlar

1. 1.679.236
  3. Kullanıcılar

1. 31.808
  4. Son üye

Geri
Üst Alt