Modoratör
Yeni Üye
Disiplin modeli nedir?
Davranış disiplin modelinde öğrencinin olumlu davranışı ödüllendirilir. Olumsuz her davranışı görmezden gelinerek sönmesi beklenir. Asla bu modelde ceza yoktur. Cezanın öğrenci üzerinde olumsuz bir sonuç çıkaracağı düşünülür.
Canter disiplin modeli nedir?
Canter disiplin modeli nedir?
Etkin Disiplin Modeli (Canter Modeli) Öğretmen öğrencilerin ölçütlere uyması için diretir. Öğretmen öncelikler geniş bir disiplin planı hazırlamalıdır. Bu planda sınıfın bütün kuralları, rutinleri, öğretmenin tüm beklentileri açıkça belirtilmeli, buna uygun davranmayan öğrencilere nasıl davranılacağı saptanmalıdır.
Kounin modeli ne demek?
Kounin modeli ne demek?
Kounin Modeli: Kounin (1977) çalışmasında, sınıfta disiplin sağlamada kaos teorisinde söz edilen dalga etkisinin önemine dikkat çekmektedir. Kounin"e göre öğretmen, bir öğrencinin istenmeyen davranışını düzeltince, bu durum, diğer öğrencilerin de davranışını etkiler.
William Glasser modeli nedir?
Bir psikiyatrist olan William Glasser özellikle psikolojik sorunları olan insanların davranışlarından sorumlu tutulamayacakları anlayışına karşı çıkarak gerçeklik terapisini ortaya koymuş ve ilk kez 1967 de yayınladığı 'Reality Therapy' kitabında ifade etmiştir. Bu modele göre kurallara uymak esastır.
Ginott modeli nedir?
Ginott modeli nedir?
Ginott Modeli Ginott, öğrenci istenmeyen bir davranış sergilediğinde öğrencilere kesinlikle "aptal", "tembel", "sorumsuz" gibi kelimeler kullanmak yerine, doğrudan davranış üzerinde yoğunlaşarak durumla ilgili "ben mesajları" (ben hayal kırıklığına uğradım, ben kızgınım gibi) göndermesi gereğini vurgulamaktadır.
Ailede disiplin nasıl sağlanır?
Ailede disiplin nasıl sağlanır?
Çocuklarınızda Disiplini Sağlamanın Yolları
- Beklentileriniz çocuğunuzun yaşına ve yapısına uygun olsun.
- Sadece olumsuz davranışlara tepki göstermek yanlış bir yaklaşımdır.
- Çocuğunuza deneme-yanılma fırsatı verin.
- Katı davranışlar sergilemek ve cezalandırmak istenilen davranışın yerleşmesini sağlamaz.
- Sabırlı olun.