☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Diste apse tehlikeli mi?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,790
Tepkime puanı
45

Dişte apse tehlikeli mi?​

Diş Apsesi Zararlı Mıdır? Diş apsesinin genel sağlığınızı etkileyip etkilemeyeceğini soruyorsanız, cevabımız çok kısa ve net: Evet, iş apsesi sağlığınız için tehlike arz eder. Apseler tedavi edilmezlerse burada üreyen zararlı mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir ve çeşitli sorunlara sebep olabilir.
Diş apsesi ne zaman tehlikeli olur?
Apsenin ilk olarak ağızda oluşan şişlik, kızarıklık ve kimi zaman da çok şiddetli ağrı ile kendini gösterdiğine işaret eden Altuntaş, şunları kaydetti: ‘Bu belirtiler görüldüğünde mutlaka bir diş hekimine giderek tıbbi bir müdahale alınmalıdır.

Apseye müdahale edilmezse ne olur?​

Apse müdahale edilmezse kendi kendine patlar. Kendi kendine patlaması geciçi olarak ağrının ortadan kalmasına neden olsa da istenmeyen bir durumdur. Apsenin kendi kendine patlaması akıntıya neden olur.
Diş apsesi kansere dönüşür mü?
Diş eti iltihabı olması bunun mutlaka kansere dönüşeceği anlamına gelmez, fakat diş eti hastalığı ile kansere yakalanma arasında bir dereceye kadar bağlantı vardır ve bu durum ağız kanseriyle sınırlı değildir.

Diş apsesi patlarsa ne olur?​

Uzman bir diş hekimi müdahale etmelidir. Kişinin apseli dişe müdahalesiyle apsenin patlaması ve delinmesi zararlı sonuçlar doğuracağından yapılmaması gereken bir harekettir. Patlayan ve delinen apse ilerleyen zamanlarda iltihabın tekrar oluşmasına sebep olabilmektedir.
Diş eti kisti kanser yapar mı?
Dişlerin sürmeleri sırasında da (erupsiyon) sürme kisti olarak adlandırılan patolojik yapılar görülür. Bu bağlamda çeneler bölgesinde en sık görülen kistler dişlere bağlı oluşan kistlerdir. Kistler kanser değildir. Tekrarlayabilen tipleri olması nedeni ile patolojik değerlendirme mutlaka yapılmalıdır.

Diş eti şişmesi kanser mi?​

O yüzden erken dönemde fark edilebilmesi için hiçbir belirti göz ardı edilmemelidir. Kan kanseri diş etinde artmış ödem, kızarıklık ve kanama şeklinde belirti verir. Kötü huylu kan hücreleri diş etine birikir, dokular şişer ve diş eti büyümüş gözükür.”
 

Benzer konular

Apse tamamen Boşaltılmazsa ne olur? Eğer bu apse zamanında boşaltılmazsa veya uygun şartlarda iyi boşalmazsa cilde kadar uzanır ve cildi iltihabi nekroza uğratarak cilde açılır. Böylece barsak içi ile cilt arasında bir bağlantı, bir tünel meydana gelmiş olur. Tünel kalıcı olursa buna fistül...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Apse patlarsa ne yapılmalı? Apseyi patlatmak veya delmek için kesinlikle müdahale edilmemelidir. Uzman bir diş hekimi müdahale etmelidir. Kişinin apseli dişe müdahalesiyle apsenin patlaması ve delinmesi zararlı sonuçlar doğuracağından yapılmaması gereken bir harekettir. Apse patlatılır mı? Kişi...
Cevaplar
1
Görüntüleme
4
Apse olmak ne demek? Abse (apse; abscess; abscessus), irinli yangı bölgesinde doku erimesi vardır, oluşan boşluğu irin doldurur. Genellikle piyojen bakterilerin neden olduğu fokal bir yangı türüdür. Apse nasıl bir hastalıktır? Apse, genellikle bakteriyel bir enfeksiyonun neden olduğu ağrılı bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Beyinde apse ne demektir? BEYİNDE APSE NEDİR? Vücudun birçok yerine meydana gelen iltihap yani irin birikmesidir. Bu durum müdahale edilmediği zaman kendiliğinden iyileşme göstermez ve ağrı başta olmak üzere birçok problemi beraberinde getirir. Genellikle beyinde apse, kana bulaşan...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Disteki apse nasil patlar? Diş apsesi nasıl patlatılır? Diş apsesi patlatma veya diş apsesi boşaltılması olarak bilinen işlem sırasında apsenin bulunduğu bölge lokal anestezi ile uyuşturulur. Yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletilen hasta, iyot ya da klorhexidin solüsyonu ile ağız çalkalaması...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips