haberci
Meraklı Üye

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arnavutluk'taki Hacı Şeyh Şamia İşkodra İmam Hatip Lisesi mezuniyet törenine katıldı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arnavutluk'un İşkodra şehrinde bulunan Hacı Şeyh Şamia İşkodra İmam Hatip Lisesi'nin 2024-2025 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı. Mezuniyet törenine Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın yanı sıra eğitimciler, öğrenciler ve veliler de katıldı.
İyi bir eğitimle donatılmış nesillerin bir toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Erbaş, "Eğitim, bir milletin geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Din eğitimi ise insanın manevi dünyasını güçlendirerek toplumla ve çevresiyle sağlam ilişkiler kurmasını sağlar. Doğru bilgiyle yönlendirilen din eğitimi, insanın en temel ihtiyaçlarından biridir" dedi.
İmam hatip okullarının, dini bilginin korunması ve güzel ahlakın yaygınlaştırılması açısından önemli bir rol oynadığını belirten Erbaş, "İmam hatip nesli, yüce bir inancın ve medeniyetin temsilcisidir. Bu nesil, kardeşlik ve birlik ruhunun koruyucusudur. Mücadelede öncü bir rol üstlenir. Kötülüklere karşı direnmek için bilgi, çaba, sabır ve kararlılık gereklidir" şeklinde konuştu.
Gençlerin bilgiye, ahlaka ve kötülükle mücadeleye odaklanması gerektiğini vurgulayan Erbaş, "Zihin ve kalbinizi bilgiyle, ahlakla donatmalısınız. Kötülüklere karşı bilinçli bir şekilde direnmelisiniz. Bu mücadelede başarılı olmak için sürekli öğrenmeli, kendinizi geliştirmelisiniz. Günümüzde sadece dini değil, sosyal ve bilimsel bilgilere de sahip olmalısınız" ifadelerini kullandı.