Son Konular

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Esenköy Merkez Camisi'nde hutbe okudu, açılışını yaptı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haberci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.223.048
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Esenköy Merkez Camisi'nde hutbe okudu, açılışını yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yalova Esenköy Merkez Camisi'nde "İlim hakkı bilmektir" temalı hutbe irat etti, ardından cuma namazını kıldırdıktan sonra yenilenen caminin açılışını yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Yalova Esenköy Merkez Camisi'nde "İlim hakkı bilmektir" temalı hutbe irat ederek cuma namazını kıldırdı.

"İLİM, RABB'İ TANIMAYI SAĞLAR"

İslam'ın kadın-erkek her Müslümana ilim öğrenmeyi farz kıldığını belirten Erbaş, ilmin yalnızca meslek ve kariyer için değil, insanın Rabbini tanıması ve yaratılış gayesini kavraması için gerekli olduğunu ifade etti.

"KUR'AN MERKEZLİ BİR ANLAYIŞ"

İlmin temelinde Kur'an'ı hayatın merkezine almak gerektiğini vurgulayan Erbaş, sevgi, merhamet ve ahlakın hâkim kılınması gerektiğini belirterek, şiddet ve nefretin yerine muhabbetin, kin ve düşmanlığın yerine ise kardeşliğin ikame edilmesi gerektiğini söyledi.

PEYGAMBER'İN EĞİTİM BURGUSU

Hz. Muhammed'in (sav)"Ben, ancak bir öğretmen olarak gönderildim"hadisine dikkat çeken Erbaş, Resulullah'ın Mekke'de Darü'l-Erkam'ı, Medine'de ise Mescid-i Nebi'yi bir ilim ve hikmet yuvasına dönüştürdüğünü hatırlattı. Öğretmenlerin, öğrencilerini Allah'ın emaneti görmesi gerektiğini dile getirdi.

"FEN BİLİMLERİ DE DİNİ İLİMDİR"

Erbaş, tarih, matematik, astronomi, fizik ve kimyanın da dini ilimler olduğunu, bunların temelinde Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerin bulunduğunu belirterek, 700'e yakın bilimsel ayetin tefekkür edilmesi gerektiğini söyledi.

ÇOCUKLARA AHLAKİ EĞİTİM ÇAĞRISI

Toplumda yaşanan birçok problemin, çocuklara yeterli dini ve ahlaki eğitimin verilememesinden kaynaklandığını vurgulayan Erbaş, bağımlılık, sanal kumar, sapkın fikirler ve akran zorbalığının gençleri tehdit ettiğini ifade etti.

"GÜZEL TERBİYE, EN BÜYÜK MİRAS"

Hz. Peygamber'in (sav)"Anne babanın çocuğuna bırakacağı en kıymetli miras, güzel terbiyedir"sözünü hatırlatan Erbaş, aile ve okulun çocukların ahlak eğitimindeki rolünün hayati önem taşıdığını belirtti.

"DİN KÜLTÜRÜ VE PEYGAMBERİMİZİN HAYATI DERSLERİNE İLGİ ARTSIN"

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin "Kur'an-ı Kerim" ve "Peygamberimizin Hayatı" derslerini daha fazla tercih etmesi gerektiğini söyleyen Erbaş, bu derslerin çocukların değerlerle yetişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Ali Erbaş, konuşmasını yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olması dileğiyle tamamladı.

YENİLENEN CAMİ, DUALARLA AÇILDI

Namazın ardından Erbaş, Yalova Valisi Hülya Kaya, AK Parti Milletvekili Meliha Akyol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve Esenköy Belediye Başkanı Mehmet Temel ile birlikte açılışı gerçekleştirdi.

"SADAKA-İ CARİYE AMEL DEFTERİNİ KAPATMAZ"

Açılışta konuşan Prof. Dr. Ali Erbaş, cami, okul ve hayır eserlerinin kalıcı bir sadaka olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"CAMİLER ÇOCUKLARIMIZIN İLİM YUVASI"

Erbaş, yeni açılan caminin yıllarca cemaatine hizmet edeceğini belirterek, gençlerin ve çocukların burada temel dini bilgileri öğrenmesini temenni etti.

YAZ KUR'AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, bu yıl yaz Kur'an kurslarına 3 milyon çocuk ve gencin katıldığını hatırlatarak,"Çocuklarımız Allah'ı, Kur'an-ı Kerim'i, abdesti, namazı ve ahlaki değerleri öğreniyor."ifadelerini kullandı.

1. Konular

1. 1.280.616
  2. Mesajlar

1. 1.677.306
  3. Kullanıcılar

1. 31.674
  4. Son üye

Geri
Üst Alt