haberci
Efsanevi Üye

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Emek Caddesi'nde faaliyet gösteren bir berber, karne gününde öğrencilere özel bir jest yaparak dikkatleri üzerine çekti. Berber İbrahim Tatlı, başarılı öğrencilere saç tıraşı hizmetini karşılıksız olarak sunmaya başladı.
25 yaşındaki berber İbrahim Tatlı, eğitimin değerine vurgu yapmak ve öğrencileri teşvik etmek amacıyla bu özel uygulamayı hayata geçirdiğini ifade etti. Tatlı, "Başarılı öğrencilerimize bu yıl ücretsiz tıraş hizmeti sunuyoruz. Tüm başarılı öğrencileri kutluyor ve gelecekteki başarıları için destek olmayı diliyoruz. Bu projeye tüm esnafın katılımını bekliyoruz. Öğrencilerimizin başarılı olmaları ve okula ellerinden gelenin en iyisini vermeleri için teşvik etmeliyiz" şeklinde konuştu.
Berber dükkanında çıraklık yapan Furkan Kara ise, ustasının başlattığı bu projeden dolayı çok mutlu olduğunu ve öğrencilere ücretsiz tıraş imkanı sunduklarını belirtti.
Öğrencilerden Üveys Karan Bilgin, bu özel projenin kendilerine ücretsiz tıraş olma fırsatı tanıdığını ifade etti. Bilgin, "Takdir belgesi aldığım için ücretsiz tıraş olabiliyorum" dedi.
Başka bir öğrenci Zeki Yıldız da bu projeden dolayı oldukça memnun olduğunu dile getirdi. Yıldız, "Teşekkür belgesi aldım ve ücretsiz tıraş oldum" şeklinde konuştu.
Öğrenciler, berber İbrahim Tatlı'nın bu duyarlı hareketini takdirle karşılarken, mahalle sakinleri de diğer esnaflara da ilham vermesini umut ediyor. - DİYARBAKIR
SEO Odaklı Anahtar Kelimeler: Diyarbakır, Bağlar, berber, öğrenci, tıraş, teşvik, başarı, eğitim, jest, proje.