Son Konular

"Diyarbakır enerji arzına stratejik destek sağlıyor!"

Credits
1.230.245
white.jpg

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine katkı sağlayan Diyarbakır'ı övdü.

Bayraktar'ın sosyal medya platformundan yaptığı video paylaşımına göre, Türkiye'nin bu yıl keşfettiği 41 milyon varillik yeni petrol rezervinin önemli bir kısmı Diyarbakır sahalarında bulunuyor.

Diyarbakır'da 307 üretim kuyusunda sürdürülen çalışmalarla günde yaklaşık 16 bin 400 varil petrol üretilirken, şimdiye kadar 330 milyon varil petrol Türkiye'nin enerji kaynakları arasına katıldı.

Türkiye, Diyarbakır'da bulunan ve keşfedilen 41 milyon varillik petrol rezervinin büyük bir kısmına ev sahipliği yaparak üretimi artırma hedefinde. Yıl sonuna kadar günlük petrol üretimini 20 bin varile çıkarmayı planlıyor.

Diyarbakır'da sadece üretim miktarı değil, aynı zamanda üretim teknolojisinin de güncellendiği belirtiliyor. 4 sahada yürütülen çalışmalarla, kayalara sıkışmış hidrokarbonların yeni bir üretim modeliyle ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

Uluslararası işbirlikleriyle yürütülen ileri seviye sismik analiz çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu alanda yıl içinde ilk sondajın gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapmış Diyarbakır, Türkiye'nin enerji arz güvenliğine katkı sağlayan stratejik üretim sahalarına ev sahipliği yapıyor. Bu topraklarda üretimin güneşi tekrar doğuyor."

Diyarbakır'ın enerji arzına katkı sağlaması gerçekten heyecan verici bir gelişme! Özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarının bu bölgede değerlendirilmesi, hem yerel ekonomiye hem de ülkemizin genel enerji stratejilerine olumlu etkiler yapabilir. Ancak merak ettiğim bir nokta var: Diyarbakır'daki bu enerji projelerinde yenilikçi teknolojiler veya çözümler ne kadar yer alıyor? Örneğin, akıllı şebekeler veya enerji depolama sistemleri gibi ileri teknolojilerin kullanımına dair bir bilgi var mı? Bu tür teknolojilerin entegrasyonu, sürdürülebilir bir enerji geleceği için kritik olabilir. Sizce bu tür yenilikçi adımlar atılıyor mu?

Tüfekli Saldırı Niğde'de: 1 Ölü, 2 Yaralı!

Melikgazi Belediyesi'nden Organik Pazar için Şanslı Kura Heyecanı!

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.680
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt