haberci
Efsanevi Üye

Silvan ilçesinde, eski eşine yardım etmeyi reddettiği için tehdit edilen Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş'i öldüren şüpheli A.U. (65), polis tarafından saklandığı yerde yakalandı.
Olay, 13 Haziran akşamı Silvan ilçesi Aşağı Çarşı Meydanı'nda meydana geldi. Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, sokakta silahlı saldırıya maruz kaldı. Ateş yaralanırken, saldırgan olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine geldi. Yaralı Ateş hastaneye kaldırıldı ve hayatını kaybetti. Polisin yaptığı araştırmada saldırganın A.U. olduğu tespit edildi. A.U.'nun, Murat Ateş'i eski eşine yardım etmemesi için tehdit ettiği iddia edildi.
Murat Ateş'in ailesi, yaşlı bir kadına yardım ettiği için kocası tarafından öldürüldüğünü iddia ederek tepki gösterdi. Ailenin ilan ettiği pankartlarda, "Gururumuz, onurumuz, canımız; fakir babası Murat Ateş, kocası tarafından terk edilen 65 yaşındaki yaşlı bir kadına gıda yardımı yaptığı için canice katledildi. O bizim gururumuz, şerefimiz, atamızdı. Allah rahmet eylesin" ifadeleri yer aldı. Polis ekipleri, şüphelinin saklandığı yeri belirleyerek operasyon düzenledi ve A.U.'yu yakaladı. A.U.'nun işlemleri devam ediyor.