haberci
Meraklı Üye
Diyarbakırda ne yenir ne içilir
Diyarbakır yemekleri
Diyarbakır bölgesel yemekleri
Diyarbakırın nesi ünlü
Diyarbakır yemekleri bakımından epeyce zengindir Karpuzuyla da ünlüdür bilirsiniz Benim en sevdiğim lezzeti ise içli köfte
İçli köfte
Köfte içi hazırlanması:
Yağsız kıyma, küçük doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz en ince ayrıntısına kadar kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır
Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp birazcık tuzlu ve sıcak su ilave edilir Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir Köftelik ayrıntılarıyla yoğrulur Hazırlanan hamur yumurtadan minik şekilde ayrılır, köfte içi açılır
Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale kazanç
Patlıcan meftunesi
Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et tamamen kızartılır, doğranmış sivri biber ek edilir sonra salça ve pul biber ayrıntılarıyla kızartılır Eksik tuzlu suda doğranmış patlıcanlar çokça yıkanıp tencereye konur Biraz pişirilir, doğranmış domatesler ek edilir Bir müddet sonradan yemek yemek kaynadıktan daha sonra, bir arz süzülmüş sumak suyu ek edilir Yemek Yemek kaynatılır Piştikten daha sonra ocaktan alınır Ezilmiş sarımsak yemeğe katılır, servise sunulur
Ekşili etli dolma
Hazırlanışı:
Dolma içi: Kuyruk kadar seçilen yağlı etler ufak ufak doğranır, doğranmış soğan, sivri biber, domates, pirinç, baharat, tuzlu, pul biber, salça, değişken yağ ile süzülmüş sumak suyu ile karıştırılıp dolma içi hazırlanır
sonradan haşlanmış lahana ve oyulmuş patlıcan, kabak ve domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir Süzülmüş sumak suyu yeteri değin ilave edilir, dolmaların dağılmaması için yassı bir taş dolmaların üstüne konur Kaynayıncaya değin pişirilir Ocaktan alınır, tencerenin kapağı 15 dakika değin açılmaz sonra servis yapılır
*
Diyarbakır yemekleri
Diyarbakır bölgesel yemekleri
Diyarbakırın nesi ünlü
Diyarbakır yemekleri bakımından epeyce zengindir Karpuzuyla da ünlüdür bilirsiniz Benim en sevdiğim lezzeti ise içli köfte
İçli köfte
Köfte içi hazırlanması:
Yağsız kıyma, küçük doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz en ince ayrıntısına kadar kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır
Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp birazcık tuzlu ve sıcak su ilave edilir Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir Köftelik ayrıntılarıyla yoğrulur Hazırlanan hamur yumurtadan minik şekilde ayrılır, köfte içi açılır
Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale kazanç
Patlıcan meftunesi
Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et tamamen kızartılır, doğranmış sivri biber ek edilir sonra salça ve pul biber ayrıntılarıyla kızartılır Eksik tuzlu suda doğranmış patlıcanlar çokça yıkanıp tencereye konur Biraz pişirilir, doğranmış domatesler ek edilir Bir müddet sonradan yemek yemek kaynadıktan daha sonra, bir arz süzülmüş sumak suyu ek edilir Yemek Yemek kaynatılır Piştikten daha sonra ocaktan alınır Ezilmiş sarımsak yemeğe katılır, servise sunulur
Ekşili etli dolma
Hazırlanışı:
Dolma içi: Kuyruk kadar seçilen yağlı etler ufak ufak doğranır, doğranmış soğan, sivri biber, domates, pirinç, baharat, tuzlu, pul biber, salça, değişken yağ ile süzülmüş sumak suyu ile karıştırılıp dolma içi hazırlanır
sonradan haşlanmış lahana ve oyulmuş patlıcan, kabak ve domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir Süzülmüş sumak suyu yeteri değin ilave edilir, dolmaların dağılmaması için yassı bir taş dolmaların üstüne konur Kaynayıncaya değin pişirilir Ocaktan alınır, tencerenin kapağı 15 dakika değin açılmaz sonra servis yapılır
*