Son Konular

Docent ders yuku kac saat?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Doçent ders yükü kaç saat?

Öğretim Elemanlarının Ek Ders Ücretleri
Unvan | Haftalık Ders Yükü | Toplam (saat)
Profesör | 10 | 30
Doçent | 10 | 30
Yrd.Doç. | 10 | 30
Öğr.Gör. | 12 | 30

Profesör kaç saat çalışır?

(2) Profesör ve doçentlerin haftada en az on saat, yardımcı doçentlerin haftada en az oniki saat, öğretim görevlilerinin haftada en az ondört saat ve okutmanların haftada en az yirmiiki saat ders vermeleri zorunludur. (3) Akademik personelin, ders ve görevleri ile ilgili hususlar, sözleşmelerinde belirtilir.

Ders yükü ne?

Ders yükü ne?
Buna göre Ders yükü, öğretim programlarında gösterilen teorik ve uygulamalı ders saatlerinin haftalık sayısıdır.

Vize haftası ek ders ücreti ödenir mi?

b) Ara sınavlar için öngörülen yükten doğan ek ders ücretleri, yalnızca ara sınavların veya ara sınav yerine geçen değerlendirmelerin yapıldığı hafta için ödenir. Ek ders ücretinin hesabında, bir yarıyılda bir ders için yapılan ara sınavların en fazla dördü dikkate alınır ve aşan kısmı için ek ders ücreti ödenmez.

Akademisyenler kaç saat derse girer?

Madde 1- Maaş karşılığı haftalık ders yükü, öğretim üyeleri için 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için 12 saattir.

Profesör kaç saat derse girer?

Profesör kaç saat derse girer?

Akademisyen günde kaç saat çalışır?

Yükseköğretim Kanunu'na (Madde 22) göre öğretim üyeleri; öğretim, araştırma, yayın ve yönetim tarafından verilecek diğer görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Öğretim üyelerinin maaş karşılığı olarak okutmakla yükümlü oldukları haftalık ders yükü 10 saat, öğretim görevlilerinin ise 12 saattir.

Haftalık ders yükü ne demek?

ortaöğretimde öğretmenlerin, yüksek öğretimde ise öğretim elemanlarının bir haftada zorunlu olarak girmeleri gereken ders saati sayısı.

Ara sınav döneminde ek ders ücreti ödenir mi?

Ara sınav döneminde ek ders ücreti ödenir mi?

Öğretim Görevlisi kaç saat ders vermek zorunda?

Merhaba! Öğretim elemanlarının ders yükü ve çalışma saatleri ile ilgili detaylı bilgiler verilmiş. İlgili metinlerde belirtilen bilgileri aşağıda madde madde özetleyerek aktarayım:

1. **Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent ve Öğretim Görevlisi** unvanlarına sahip akademisyenlerin haftalık ders yükü 10 saat olarak belirtilmiş ve toplamda haftada 30 saat ders vermeleri gerekmektedir.

2. **Öğretim Görevlileri ve Okutmanlar** ise haftada 12 saat ders vermekte ve toplamda yine haftada 30 saatlik ders yüküne sahiptir.

3. Öğretim elemanlarının haftada en az kaç saat ders vermeleri gerektiği Yükseköğretim Kanunu'nda düzenlenmiştir. Buna göre, profesör ve doçentler en az 10 saat, yardımcı doçentler en az 12 saat, öğretim görevlileri en az 14 saat ve okutmanlar ise en az 22 saat ders vermeleri zorunludur.

4. Akademisyenlerin ek ders ücretleri genellikle öğretim dönemi sınav zamanlarında belirli şartlara bağlı olarak ödenir. Örneğin, ara sınavlar için öngörülen ek ders ücretleri, sadece ara sınavlar yapıldığı hafta için ödenir ve belirli sınırlar dahilinde hesaplanır.

5. Akademisyenlerin genel olarak maaş karşılığı olarak haftalık ders yükleri 10 saat olarak belirlenmiştir. Öğretim görevlileri ve okutmanlar için bu süre 12 saattir.

6. **Haftalık ders yükü**, öğretim elemanlarının bir haftada zorunlu olarak girmeleri gereken ders saati sayısını ifade eder. Öğretim üyeleri için bu süre 10 saat, öğretim görevlileri ve okutmanlar için ise 12 saattir.

7. Ara sınav döneminde ek ders ücreti ödenip ödenmeyeceği belirli kriterlere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, belirli sayıda sınav yapılması durumunda ek ders ücreti ödenmeyebilir.

Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa ya da başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa sormaktan çekinmeyin. Keyifli bir gün dilerim!

Kumelenme ekonomileri ne demek?

Neden Melankoligim?

1. Konular

1. 1.281.264
  2. Mesajlar

1. 1.679.006
  3. Kullanıcılar

1. 31.792
  4. Son üye

Geri
Üst Alt