Modoratör
(¯´•._.• Üye •._.•´¯)
Doçentliğe kaç puanla başvurmak lazım?
Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.Doçentlik inceleme ne kadar sürer?
Jüri üyesi raporunu süresi içinde Doçentlik Bilgi Sistemine yükler. 3.4 Jüri üyelerine, değerlendirme raporunu hazırlamak üzere her aday için azami bir ay süre verilir. Doçentlik Komisyonu, gerekli hallerde bir aya kadar ek süre verebilir.Doçentlikte atıf puanı nasıl hesaplanır?
Doçentlikte atıf puanı nasıl hesaplanır?Soru: Atıflarla ilgili puan hesaplama nasıl yapılır? Cevap: Her yayın, kendisine atıf yapılan bir eserde kaç defa atıf yapıldığına bakılmaksızın bir defa atıf puanı alır. Farklı bir eserde yapılan atıf için de ayrıca atıf puanı alınır.
Baykuş ödülü nedir?
Etkinliğin ana amacı; başarılı araştırma projelerini ödüllendirmektir. Bu ödül, araştırmanın iş süreçlerinde ve kararlarında yarattığı etki, katma değer ve araştırmanın önemini vurgulamak için tasarlanmıştır.Doçentlik için YDS kaç yıl geçerli?
Yüksek lisans ve doktora başvurularında kullanılacak puanın geçerlik süresi 5 yıldır. Öğretim üyeleri ile doçentlik başvurularında YÖKDİL puanının aynen YDS gibi belirli bir zaman sınırlaması bulunmamaktadır.Doçentlik için kaç puan gerekir 2021?
Doçentlik için kaç puan gerekir 2021?Ayrıca; başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili çalışmalara verilen birim puanlar esas alınarak, adayın en az 100 puan karşılığı bilimsel etkinlikte bulunmuş olması ve en az 90 puan karşılığı çalışmanın doktora Page 5 2021 Eylül Dönemi Doçentlik Başvuru Kılavuzu – 2 unvanının alınmasından sonra gerçekleştirilmiş …
aşamaları nedeniyle sonuçlanması altı ayı, bir yılı falan bulabilir. akademik hayatın en kazık sınavıdır.
Jüri kanaatlerinin açıklanması yaklaşık 4 ay sürmektedir.
Yayına yapılan atıflar nasıl bulunur?
Yayına yapılan atıflar nasıl bulunur?Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
- Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
- Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :