Modoratör
Efsanevi Üye
Docker ne yapar?
Docker, yazılım geliştiriciler ve sistemciler için geliştirilen açık kaynaklı bir sanallaştırma platformudur. Docker ile Linux, Windows ve MacOSX üzerinde Linux ve Windows sanal containerler(makineler) çalıştırabilirsiniz.
Neden Docker kullanmalıyız?
1- Para tasarrufu: Docker, sanal sunucuların (VM) aksine bir Hypervisor(VMWARE) katmanına ihtiyaç duymaz, dolayısıyla bu yöndeki lisans giderleriniz sıfırlanacaktır. Her Docker Container aynı işletim sistemi Kernel'ı üzerinde çalışır, yani VM'lerin aksine tek bir HW üzerinde farklı kernel ve işletim sistemleri yoktur.
Docker kim kullanır?
Docker kim kullanır?
Docker, konteynır teknolojisini kullanarak uygulama geliştirmeyi, konuşlandırmayı ve çalıştırmayı kolaylaştıran açık kaynak kodlu bir platformdur. Günümüzde Google, IBM ve Microsoft gibi şirketlerin de kullanımıyla daha popüler bir hale gelmiştir.
Docker programlama nedir?
Docker programlama nedir?
Docker, "konteynerleştirme" olarak da bilinen işletim sistemi seviyesinde sanallaştırma sağlayan bir bilgisayar programıdır. İlk sürümü 2013'te yayınlanmıştır. Docker, "konteyner" (container) adı verilen yazılım paketlerini çalıştırmak için kullanılmaktadır.
Docker Pull ne işe yarar?
pull: Belirtilen image'ı Docker hub üzerinden yükler. run: Yüklenen image'ları çalıştırır. stop: Belirtilen container'ı durdurur. images: Yüklenen image'ları gösterir.
Docker Python nedir?
Docker, yazılım geliştiriciler ve sistemciler için geliştirilen açık kaynaklı bir sanallaştırma platformudur. Dockerfile adı verilen talimat dosyalarına bakarak her sunucu aynı imajı yeniden inşa edebilir. Bu sayede manuel müdahaleye gerek kalmaz.
Docker ücretli mi?
Docker ücretli mi?
Ticari bir sürümü yoktur ve tamamen ücretsizdir. VMware Player, Windows ve Linux için kullanılan ve iyi bilinen bir Sanal Makine yazılımıdır . Ticari sürüm olan VMware Workstation'ın ücretsiz karşılığıdır.
Docker hangi firmanın?
Docker hangi firmanın?
Dockers, 1986 yılında kurulan Levi Strauss & Co. bünyesindeki giyim ve aksesuar markasıdır. Dockers kemer, pantolon, deri cüzdan, ayakkabı ve diğer giyim ürünlerini üreten bir Amerikan markasıdır.
Kubernetes mi docker mi?
Docker bir containerization platformudur ve Kubernetes ise, Docker gibi container platformları için bir container düzenleyicisidir. Kubernetes, Docker tarafından oluşturulmuş ve dağıtılmış durumdaki uygulamaları orkestre eder ve yönetir.
Docker Daemon nedir?
Docker deamon, hypervisor' ün tam karşılığına denk gelmektedir. Containerların birbirlerinden izole olarak çalışmasını sağlayıp, kaynak kullanımını ve dağıtımını yapar. Docker client, kullanıcıların Docker Daemon ile konuşabilmesi için gerekli komut setini bulundurur.
Docker Inspect nedir?
Docker Inspect nedir?
Docker, Linux Kernel e eklenen Linux Containers (LXC) üzerine kurulu bir teknolojidir. Docker temel olarak bir işletim sisteminin üzerinde container oluşturmak ve container da uygulama dağıtımını otomatikleştirmek için Linux Çekirdeği özelliklerini kullanan bir container engine dir.
Docker Hub ne işe yarar?
Docker Hub ne işe yarar?
Docker Hub üzerinden istenen image'lar indirilir ve Docker sunucu sistemindeki kernel'ı kullanarak belirtilen dağıtım üzerinde uygulamamızı çalıştırır. Bu gibi farklı işletim sistemleri, versiyonları ve farklı environmentlarla uygulamalarımızı konteynerleştirebiliriz.