Son Konular

Doğa Koleji Lisesi Liderleri TYT Sınavını İnceledi

Credits
1.230.245
white.jpg

Doğa Koleji lise bölüm başkanları, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) hakkında değerlendirmelerini paylaştı. Bugün gerçekleşen TYT'de öğrencilere 165 dakika içerisinde 120 soru çözme fırsatı verildi.

Doğa Koleji Lise Koordinatörü Arzu Uz, sınavın genel anlamda müfredata uygun olduğunu ve öğrencilerin başarılı olabilmeleri için zaman yönetimine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Özellikle Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen testlerinin öğrencilerin düşünme becerilerini ölçtüğünü vurguladı.

TYT'de yer alan Türkçe, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji sorularıyla ilgili Doğa Koleji bölüm başkanlarından alınan geri bildirimler, öğrencilerin farklı konulardaki bilgi ve becerilerinin sınandığını gösteriyor. Matematik testinin özellikle düşünsel becerileri ölçtüğü belirtilirken, Fizik ve Kimya sorularının genel olarak ulaşılabilir olduğu ifade edildi.

Doğa Koleji bölüm başkanları, öğrencilerin sınav stratejilerini geliştirmeleri ve temel kavramları iyi anlamalarının başarılı olabilmeleri için önemli olduğunu vurguladı. Yapılan değerlendirmeler, TYT'nin zorluk seviyesinin öğrencilerin bilgi düzeyine uygun olduğunu gösteriyor.

Benzer Konular

Doğa Koleji Lise Koordinatörü Arzu Uz, sınavın öğrencilerin derin düşünme yeteneklerini ölçen nitelikte olduğunu vurgulayarak, düzenli hazırlık süreci geçiren öğrencilerin başarılı olduğunu ifade etti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
2025 YKS Puan Hesaplama Sistemi ve Detayları ÖSYM tarafından belirlenen güncel katsayılar doğrultusunda yapılan hesaplamalar, adayların sınav netleri ve Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) ile birlikte şekillenmektedir. Öğrencilerin akıllarına takılan "2025 YKS puan hesaplama nasıl yapılır?" sorusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Doğa Koleji kıyafetleri nereden alınır? Doğa Koleji Kıyafetleri – Hepsiburada Hoşdere Caddesi Refik Belendir Sokak No:73 Çankaya – ANKARA. T: 0312 440 50 18 G: 0 (532) 545 75 41. Oya Akın Disneyıldız Çocukevi. Kuzgun Sokak No:49 Çankaya – Ankara. T: 0 (312) 468 86 53 G: 0 (530) 592 11 15 F: 0...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
12 sınıflar hangi konuları işledi? 12. sınıf ders konuları ve müfredatı 2021-2022 - SINIF MATEMATİK KONULARI. Ünite: Üstel ve Logaritmik Fonksiyonlar. - SINIF TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI KONULARI. Ünite: Giriş - SINIF FİZİK KONULARI. - SINIF KİMYA KONULARI. - SINIF BİYOLOJİ KONULARI. - SINIF COĞRAFYA...
Cevaplar
1
Görüntüleme
10
T
  • Soru Soru
Doğa Koleji hangi dersler var? Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Doğa Koleji, öğrencilere zengin bir müfredat sunmaktadır. Doğa Koleji dersleri arasında fen bilimleri, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve yabancı dil bulunmaktadır. Öğrenciler, bilimsel araştırma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
theking
T
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.623
  3. Kullanıcılar

1. 31.770