- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.209
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 494
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -54
- Meslek
- Webmaster
Doğal şurup nasıl yapılır?
1 adet limonun suyu. 2 diş sarımsak. 3-4 yemek kaşığı bal….
- Öncelikle 1.5 su bardağı suyu kaynatın.
- Su kaynarken sarımsak ve soğanın kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Kaynar suyu cam kaseye aldıktan sonra içerisine doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin.
- Su tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletin.
Evde şurup nasıl yapılır?
Suyu ısıtın : Suyu, küçük bir tencerede, orta-düşük ateşte sıcak olana kadar ısıtın, ancak kaynatmayın. Şekeri karıştırın: Şekeri ekleyin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Soğutun ve saklayın: Kullanmadan veya saklamadan önce şurubu oda sıcaklığına soğumaya bırakın.
Soğan şurubu nedir?
Soğan şurubu yapmak oldukça basit bir işlemdir. Yapmanız gereken şey bir adet büyük boy soğanı ince ince dilimleyin (arzu ederseniz rendeleyebilirsinizde) ve orta boy cam bir kavanozun içine soğanı ekleyip üzerine kavanozun yarısına gelecek kadar bal koyun ve bu karışımı 2 gün bekletin.
Basit şurup nasıl yapılır?
BASİT ŞURUP ŞÖYLE HAZIRLANIR: Tencerede 1 su bardağı suya, 1 su bardağı şeker ekleyin ve orta ısıda şeker çözülene kadar karıştırın. Soğuduktan sonra kullanın. Ağzı kapalı bir kapta, buzdolabında 5 gün saklanabilir.
Grenadine nasıl yapılır?
Talimatlar
- Şekeri ve suyu birleştirin. Bir tavada veya tavada, şekeri ve suyu birleştirin.
- Kaynatın. Karışımı hızlı bir şekilde kaynatın ve 5 dakika veya hafifçe koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Soğutup limon suyunu ekleyin. Isıdan çıkarın ve karışımı soğumaya bırakın.
- Şişe.
Soğan suyu ve bal karışımı neye iyi gelir?
En büyük nimetlerin başında gelen soğan, yine doğal mucizelerden bal ile bir araya gelerek aklınıza gelebilecek tüm boğaz enfeksiyonlarında temizleyici unsur oluyor. Grip, nezle ve soğuk algınlığı başta olmak üzere tüm enfeksiyonel rahatsızlıklarda önemli bir rol üstleniyor.
Basit şurup ne işe yarar?
Ayrıca "şeker şurubu" olarak da adlandırılan basit şurup, yaygın olarak kullanılan sıvılaştırılmış şekerdir kokteyller, buzlu çay, buzlu kahve, limonata ve diğer soğuk içecekleri tatlandırmak için kullanılır. Sıvı bir tatlandırıcı olduğundan normal şekerden daha soğuk içeceklerle karıştırmak daha kolaydır.