Modoratör
Yeni Üye
Doğalgaz saati neden çalışmaz?
Doğalgaz sayacının iç parçalarında meydana gelen hasarlardan dolayı sayaçların çalışması durabilir. Genelde buna sebep olan durum, sayaç içerisinde bir dişli çarkın kırılmasıdır. Bu durumda dağıtım şirketi yetkilileri sayacınızı değiştirecektir. Sayaçların bakım ve onarımından doğalgaz dağıtım şirketi sorumludur!
Doğalgaz sayacı kime ait?
Doğalgaz sayacı kime ait?
Doğal gaz şehir dağıtım ağlarındaki tüm sayaçlar dağıtım şirketine aittir. Doğal gaz bağlatma işlemleri sırasında aboneden bağlantı bedeli dışında sayaç için ayrıca bedel alınmaz. Doğal gaz sayacının takılması, bakımı, kontrolü gibi tüm işler dağıtım şiketinin sorumluluğundadır.
Doğalgaz sayacında hangi rakamlar okunur?
Doğalgaz sayacında hangi rakamlar okunur?
Abone ya da tesisat numarası tüm doğal gaz faturalarında belirtilir. Sayaç (seri) numarası doğal gaz sayacınız üzerine işlenmiştir. Sayacın üzerini incelerseniz 8 rakamdan oluşan bu numarayı görürsünüz. Bu numara aynı zamanda faturada belirtilir.
Doğalgaz Arızası Nasıl Anlaşılır?
Doğalgaz normalde kokusuz bir gazdır. Ancak kaçak durumunda anlaşılabilmesi için özel bir koku eklenir. Bu koku, çürük sarımsak ya da çürük yumurta kokusuna benzetilebilir. Böyle bir koku alıyorsanız doğalgaz kaçağından şüphelenilebilir.
Doğalgaz sayaçları kaç yılda bir değişir?
Doğalgaz sayaçları kaç yılda bir değişir?
Kurumdan yapılan açıklamada, "14 yılını doldurmuş sayaçlar da 'tamir edilemez ve kullanılamaz hale gelmesi durumunda' müşteri talebi aranmaksızın yenileri ile değiştirilebilmektedir. Yeni sayaçlar dağıtım şirketlerinin mülkiyetindedir.
Doğalgaz sayacı neden hızlı döner?
Doğalgaz sayacı neden hızlı döner?
Evinizde sıcak su kullanımı da sarfiyata etki eden diğer faktör olduğunu bilmelisiniz sarfiyatı artıran diğer faktörde alt ve üst komşunun tek odada ısıtması ayrıca daireler arası ısı izolasyonun olmaması gaz sayacını hızlı döndürür.
Doğalgaz sayacı sıfırlanır mı?
Doğalgaz sayaçları üzerinde okunan değerler tüketim endeksidir. Buna göre sayaç göstergesinde okunan tüketim endeksi sıfırlanmaz, kullanım devam ettikçe sayaçta gösterilen değer de artmaya devam eder.
Doğalgaz sayacı nasıl alınır?
Doğalgaz sayacı nasıl alınır?
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
Doğalgaz abone bağlantı bedelini kim öder?
Doğalgaz abone bağlantı bedelini kim öder?
Abonelik bedelini ödemek kesinlikle ev sahibinin işidir. Kiracılardan abonelik bedeli talep edilemez. Abonelik bedelini kiracı ödemez. Çünkü geri alınabilen bir meblağ değil tam aksine evin demirbaşı olan bir paradır.
Doğalgaz metreküp nasıl okunur?
Buna göre;
- Belirli bir zaman aralığında harcanan gaz miktarı = Son Endeks – İlk Endeks.
- Sayaçtan Ölçülen Hacim (m3) = Son Endeks – İlk Endeks.
- Düzeltilmiş Tüketim (m3) = Sayaçtan Ölçülen Hacim (m3) x Düzeltme Katsayısı (K)
Doğalgaz son okuma endeks nedir?
Doğalgaz son okuma endeks nedir?
Son sayaç okunmasından 1 önceki sayaç okunmasında, kullanılan Doğalgazın toplam miktarı (tüm zamanlar) 110 demiştim. Diyelim ki bu ay da 90 metreküp gaz kullandığı doğal olarak sayacınız 200 e yükseldi. İşte burada 200 rakamı son endeksi gösterir.