- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Doğrudan diploma ile kayıt ne demek AÖF?
Herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olan adaylar, diplomala- rının onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaklardır. Diplomasını kaybedenler ise mezun oldukları okuldan alacakları diploma bilgilerini içeren öğrenim belgesinin onaylı fotokopisi ile kayıt yaptıracaklardır.
AÖF diploması örgün eğitimle denk mi?
AÖF diploması örgün eğitimle denk mi?
Danıştay'dan emsal karar: "Açık öğretim ile örgün eğitim arasında fark yok" Kararda, açık öğretim mezunlarının örgün öğretim mezunlarıyla tamamen eşit haklara sahip olduğuna vurgu yapıldı. Söz konusu tamamlama eğitimlerine açık eğitim mezunlarının alınmamasının eşitlik ilkesine aykırılık oluşturacağı belirtildi.
Açıktan 4 yıllığa tamamlamak için dgs şart mı?
Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2021-2022 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2021 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girmek zorundadırlar.
AÖF geçici kayıt ne demek?
AÖF geçici kayıt ne demek?
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Ön Lisans/Lisans Programlarına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından 2019-2020 öğretim yılı sonunda mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da 31 Ağustos – 11 Eylül 2020 tarihleri arasında geçici kayıt yaptırabilecektir.
AÖF Online kayıt yeterli mi?
İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. İnternetten başvuru yapmayanlar kayıt yaptıramazlar. İnternetten başvuru yaptıktan sonra istenen diğer kayıt belgeleri ile kayıt süresinin son gününü beklemeden bizzat AÖF bürolarında kaydınızı yaptırınız.
AÖF diploması Hangi ülkelerde gecerli?
AÖF diploması Hangi ülkelerde gecerli?
İki yıl süren ön lisans ve dört yıl süreli lisans programlarını uygulayan Açıköğretim sisteminde YÖK onaylı diploma verildiği ve bu diplomanın Avrupa´da geçerli olduğu belirtildi.
Uzaktan Eğitim diplomasında ne yazar?
YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı'na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda "uzaktan öğretim" ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.
Açıköğretim fakültesi diploması ne işe yarar?
Açıköğretim fakültesi diploması ne işe yarar?
elde olan diploma önlisans diploması ise dgs'ye girebilmeyi ve dolayısıyla ygs-lys kasmadan üniversite kazanabilmeyi sağlar. yüksek lisans yapabilmenizi sağlar. en azından bunu için önünüzde bir engel kalmaz. bazı üniversitelerin rektörleri bile açıköğretim mezunudur.
DGS sınavı ile açıktan okunur mu?
40- Açık öğretim ön lisans okuyorum DGS ye girebilir miyim? CEVAP: Evet. Girebilirsiniz.
Açıköğretim dondurma nasıl olur?
Açıköğretim dondurma nasıl olur?
Merkezî açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapıldığından ve devam zorunluluğu bulunmadığı için kayıt dondurma işlemi yapılmamaktadır. Ancak öğrenimine devam etmek istemeyen öğrenciler ilgili dönemde kayıt yeniletmeyebilirler. Öğreniminize devam etmek istediğiniz dönemde kaydınızı yeniletebilirsiniz.
AÖF kayıt dondurma süresi ne kadar?
Öğrencinin kayıt dondurma isteği bir yarıyıldan/yıldan az olamaz. Sağlıkla ilgili nedenler hariç, haklı ve geçerli nedenler çerçevesinde eğitim-öğretim süresince en çok iki yarıyıl/bir yıl süre ile kayıt dondurulabilir.
AÖF kayıt yaptırmak için neler gerekli?
AÖF kayıt yaptırmak için neler gerekli?
Kayıt İşlemleri
- 2021-YKS Sonuç Belgesi,
- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,
- Adayın T.C.
- Adayın ikametgâhıyla ilgili beyanı,
- Erkek adayların askerlik durumuyla ilgili yazılı beyanları,
- 12 adet (4,5×6,0 cm) boyutunda fotoğraf,