Modoratör
Yeni Üye
Doktora askerliği kaç yıl tecil eder?
Tezli Yüksek lisans öğrencileri için 3 yıl 4 ay, Tezsiz Yüksek lisans öğrencileri için 1,5 yıl, Doktora öğrencileri için ise 6 yıl süreli tecil yapılmaktadır. Öğrencilerin askerlik durumlarıyla ilgili tarihleri dikkatle takip etmeleri gerekir.
Yurtdışı Yüksek Lisans askerlik tecili nasıl yapılır?
Askerlik işlemleri için M.E.B lığı Yüksek öğretim genel müdürlüğü yurt dışı öğrenciliği tanıma birimine başvuru yapmaktır. Bu birim öğrencinin evrakları tamam ise bir hafta içinde öğrencinin yurt dışındaki eğitimine onay vererek ve de M.S.B lığına yazarak öğrencinin askerliğini tecil etmesini sağlar.
Meslek liseleri kaç yıl tecil ettirebilir?
Mesleki eğitim merkezleri ile meslek okullarında eğitim görenlerin askerlikleri, 22 yaşını geçmemek üzere kurs veya okulun bitiş tarihine kadar ertelenir. 13. Lise ve daha üst seviyede bir öğrenim kurumundan mezun olanların mesleki eğitim merkezleri ile meslek okulu eğitimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.
2 yüksek lisans askerliği erteler mi?
2 yüksek lisans askerliği erteler mi?
Bir kez yüksek lisans için askerlik tehiri alan öğrenciler, yasal öğrenim süresi içerisinde yüksek lisans öğrenimi bitmediği takdirde, bu öğrenimi ile ilgili kaydını sildirerek yeniden başka bir yüksek lisans programına kayıt olması halinde askerliklerini tekrar tehir ettirebilirler.
Askerlik tecili kimler yapabilir?
Askerlik tecili kimler yapabilir?
1. Kimlerin askerliği ertelenir? Aşağıda belirtilen hususları taşıyanların askerliği ertelenir. a. Vücutları askerliğe yarayacak şekilde büyümemiş olanların. b. Zamanla veya tedavi ile geçecek hastalıkları olduğu yoklama heyeti doktorları tarafından yapılacak muayene neticesinde anlaşılanların.
Yurtdışı Yüksek Lisans askerlik tecil kaç yıl?
Yurtdışı ya da yurtiçinde master eğitimi için süreç 3,5 yıldır. Doktora eğitimini tamamlamak isteyenler için tecil uygulaması 6 yıl olarak açıklanmıştır. Belirtilen bu eğitimler için verilen yıllar çerçevesinde askerlik tecil ettirilerek eğitim hayatına devam edilebilmektedir.
Yurtdışında askerlik nasıl tecil edilir?
durumlarını ispata yarayan belgeler ile bağlı bulundukları Türk Konsolosluklarına başvurmaları halinde askerlikleri, Askeralma Yönetmeliğinin 63'üncü maddesinde belirtilen esaslara uygun olarak 35 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenebilir.
Meslek lisesinden mezun olan asker olabilir mi?
Hayır, başvuramazsınız. Mesleki eğitim veren okullar, Hava Harp Okuluna öğrenci alımı yapılan okul türleri arasında bulunmamaktadır.